Black Joe Lewis & The Honeybears - The Difference Between Me & You (2018)

Blues / Funk
Uitgebracht in eigen beheer

1. Nothing but a Cliché (4:01)
  2. Face in the Scene (4:05)
  3. No Rhyme or Reason (3:54)
  4. Some Conversations You Just Don't Need to Have (3:41)
  5. Culture Vulture (3:00)
  6. Suit or Soul? (2:57)
  7. Handshake Drugs (5:55)
  8. She Came Onto Me (5:56)
  9. Do Yourself In (4:03)
  10. Hemmin' & Hawin' (4:17)
  11. Girls on Bikes (2:11)
  12. Gut Feeling (3:20)
  13. Blue Leather (3:56)
avatar van Reijersen
Voor je dosis energieke muziek kunnen we al vanaf 2009 terecht bij Black Joe Lewis en zijn Honeybears. Ze hebben mij daar album op album nooit in teleurgesteld en met die verwachting ging ik ook deze nieuwe worp uit 2018 in.

Het begint allemaal nog redelijk rustig en bluesy. Het nodige bluesgitaarwerk komt je kant op dit nummer en daar is natuurlijk helemaal niks mis mee. Ook Face in the Scene houdt het rustig. Dit nummer is dan wel weer soulvoller, tegen de pop aan zelfs. Noem het gerust een kleine intieme soulpopballad. De herkenbare groove en energie horen we dan eindelijk wel bij No Rhyme No Reason. Stampt er lekker in door en knalt 'm lekker door. Waar het via Some Conversations You Just Don't Need to Have meteen lekker door knalt. Culture Vulture zoek het dan nog wat rauwer en vuiger op. Heerlijke energiek nog steeds.
Suit or Soul is een fijne soulsong met een relaxte groove. Fijne blazers en de juiste sfeersetting maken het helemaal af. Daar waar Handshake drugs het juist meer in de rock&roll zoekt met aardige gitaarriffs en scheurende stemmen. En zoals de hoorbare afwisseling al aangeeft gaan we daarna juist weer loom en bluesy verder op She Came Onto Me. En via het vrolijke Do Yourself In, weer naar de easygoing blues van Hemmin' & Hawin'. Om dan echt helemaal los te gaan in combi van punk, rock&roll, funk en soul in het chaotische Girls on Bikes. Alles komt je kant op.
Het lijkt richting een rustig einde te gaan via Gut Feeling en ook het vol koperwerk gestopte Blue Leather is vrij relaxed.

avatar van MarkS73
Het duurde even voor het kwartje viel bij dit album maar als dat dan eenmaal gebeurt dan heb je ook wat.
De eerste twee albums vind ik zo goed dat deze aanvankelijk iets tegenviel, voornamelijk omdat er geen tweede 'Living In The Jungle' op staat maar na een aantal luisterbeurten begint dit toch wel een van mijn favorieten te worden. Lekkere rauwe, stuwende bluesnummers als 'Some Conversations You Just Don't Need to Have', 'Hemmin' & Hawin' 'She Came Onto Me' , de combi van Blues, Soul, Garage, rock, het werkt allemaal weer perfect. Iets consistenter dan de vorige twee albums. Hopelijk komt er snel weer een een nieuw album.