Na mijn recensie bij de
laatste plaat van KT ben ik nog even blijven hangen in KT land en kwam ik dit EP'tje tegen.
De opener is een mooie uitvoering van hit
Black Horse and the Cherry Tree. Minimalistisch gespeeld, prachtig gezongen. Echt onder de indruk ben ik van Dylancover
Tangled Up In Blue. KT's rauwe stemgeluid past prachtig bij de tekst en ook de muzikale omlijsting met het orgeltje en de 'Sweet Home Alabama' akkoorden die worden gespeeld passen er perfect bij.
Helaas verslapt het EP'tje bij de volgende twee nummers. Bloc Partycover
The Prayer is rommelig en bij de volgende grote hit,
Suddenly I See, vallen vooral de enorm zwakke backing vocals op. Ik denk dat dit het risico is als je je drummer vraagt om mee te doen op een liedje; niet geslaagd.
KT weet wel weer een mooie draai te geven aan Radioheadcover
Fake Plastic Trees. In het begin van het nummer enkel begeleid door een piano komt de tekst misschien nog wel beter binnen dan op het origineel. Als de drums erbij komen in het tweede gedeelte van het nummer zet KT zelf ook wat meer aan. Na
Tangled Up In Blue dus weer een geslaagde cover.
Waarschijnlijk een hoogtepunt uit de carrière van KT, was spelen op Glastonbury. Om dat hoogtepunt te onderstrepen is het nummer
Other Side of the World van dat concert op deze EP terecht gekomen. Inderdaad, de nummers zijn niet allemaal bij The BBC opgenomen; het is een collectie livenummers, samengesteld door The BBC.
De meest gewaagde cover is natuurlijk de Missy Elliott cover
Get Ur Freak On. De openingswoorden "Hit Me / Hit Me" worden in de mic gehijgd waardoor het gelijk een spannende track wordt. Stemacrobatiek te over, geeft KT een prachtige draai aan de track.
Een ontzettend leuke luisterervaring is deze EP. Het laat horen dat KT een diverse artiest is die zich helaas niet altijd omringt met de beste muzikanten.