N-Trance - Electronic Pleasure (1995)

Dance
Label: Royal

1. What Is Your Pleasure? (1:48)
  2. Electronic Pleasure (3:51)
  3. Stayin' Alive (4:04)

met Ricardo Da Force

4. I Will Take You There (3:58)
  5. (Just) Let It Go (4:17)
  6. Set You Free (7:16)
  7. Softly (Dragging Me Down) (5:00)
  8. Do You Wanna Rock? (3:57)
  9. Gimme 1 2 3 4 5 (4:17)
  10. Turn Up the Power (3:55)
  11. I Don't Wanna Lose Your Love...Again (4:08)
  12. That's All We Need (4:11)
avatar van musicfriek
Wat blijft Set You Free toch een klassenummer Een van de meest opvallende platen uit het dancegenre van de jaren 90 vind ik. Mag in het rijtje absolute dancelassics.

Verder is N-Trance nogal bekend om hun covers. Staying Alive, D.I.S.C.O. en Da Ya Think I'm Sexy werden allen zelfs grote hits. An sich waren de nummers exact hetzelfde, alleen nu met een dikke beat eronder en rap van Ricardo da Force.

Het nummer Electronic Pleasure kende ik nog niet, klinkt wel aardig, wel typisch jaren 90.

Ik blijf de single Set You Free wel draaien, kun je zo heerlijk meeschreeuwen

''Oh yeah

When i hold you baby
Feel your heart beat close to me
Oh yeah
Wanna stay in your arms forever
Only love can set you free

When i wake each morning
There's a storm beats down on me
And i know we belong together
Only Love can set you freeeeeeeheeeee''

Ja, echt een fantastische single was dat inderdaad. Staat wel in mijn top 10 dansplaten van de jaren '90.

avatar van gemaster
Bij mij ook. Heerlijke plaat die me echt nooit gaat vervelen.

avatar van Rumour
Set You Free

Uiteraard was die danceklassieker destijds de reden om dit album aan te schaffen. Ook de tracks Electronic Pleasure en Softly (Dragging Me Down) zijn top, waarbij de laatste een beetje neigt naar de sound van de vroege Massive Attack. Daarnaast is de single Stayin' Alive bekend, de rest van het album is niet opzienbarend maar ook niet (erg) vervelend en vooral erg jaren '90. Ricardo Da Force kennen we ook van zijn samenwerking met The KLF.

avatar van UK-Choonz
Set you free is een geweldige UK Raveknaller. Samen met Let me be your fantasy en Everybody's free een paar van de belangrijkste crowdpleasers uit de geschiedenis.

Maar de rest is slappe eurodance. Alleen Electronic pleasure is nog wel enigzins te verdragen maar de rest is echt slecht. En dat Stayin' alive is echt dikke schijt.

avatar van Sjaan
RIP Ricardo....