Benjamin Ingrosso - Identification (2018)

Zweden
Label: TEN

1. Behave (3:20)
  2. I Wouldn't Know (2:58)
  3. I'll Be Fine Somehow (3:03)
  4. So Good So Fine When You're Messing with My Mind (2:58)
  5. Spotlights (2:35)
  6. No Sleep (2:56)
  7. Love Songs (3:15)
  8. Good Intentions (3:27)
  9. All I See Is You (2:30)
  10. If This Bed Could Talk (4:10)
  11. Dance You Off (3:03)
  12. Happiness (1:54)
avatar van Emile93
Benjamin Ingrosso kende ik niet tot Melodifestivalen 2017 (de Zweedse voorrondes van het Eurovisie Songfestival). Hij deed dat jaar met "Good Lovin'". Een saai nummer dat gelukkig niet werd gekozen om Zweden te vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival.
In 2018 deed hij weer mee met de Melodifestivalen. Dit keer won hij waardoor hij in mei 2018 met zijn nummer "Dance You Off" Zweden vertegenwoordigde op het Songfestival. Ik was daar best gefrustreerd over omdat ik ook "Dance You Off" een saai nummer vind en ik dat jaar liever Felix Sandman naar het songfestival had zien gaan.

Ondanks dat mijn start met Benjamin Ingrosso dus niet bepaald positief was, las ik eergisteren een positieve review over het album op internet. Daarom ben ik het toch gaan proberen...

Het album begint met "Behave". Het nummer vind ik zo passen binnen het repertoire van The Weeknd. Al is dit net iets te poppy voor The Weeknd maar toch... Ik kan het me voorstellen. Ik ben geen fan van deze artiest, maar "Behave" vind ik wel lekker klinken.

Nummer 2 is "I Wouldn't Know". Laat ik eerlijk zijn... Ik ben vanaf de eerste keer dat ik het hoorde helemaal verslaafd aan het nummer en heb het behoorlijk vaak op repeat staan! Wat een heerlijk nummer! Vooral de overgang van het couplet naar het refrein vind ik erg gaaf. FANTASTISCH nummer! Kan zo een soundtrack zijn.

"I'll Be Fine Somehow". Een prettig, wat rustiger nummer. Rustig gezongen ook. Niet veel vuurwerk maar wel aangenaam.

"So Good So Fine When You're Messing with My Mind". Een review schreef 'club banger', en dat snap ik wel. Goede opbouw met een erg catchy refrein. Goeie productie.

"Spotlights". Lekker R&B nummertje, maar wat minder sterk dan de eerdere nummers.

"No Sleep" is een wat duisterder nummer, maar met een flinke popsaus erover. Prettig nummer. Benjamin's stem past, ondanks dat hij een wat jongensachtige stem heeft, er erg goed bij.

"Love Songs" is ook weer rustiger duisterder nummer. Wel prettig maar niet heel bijzonder.

"Good Intentions" is een 'smooth' nummer met bijna een te snelle reggaevibe. Wel lekker maar ik vind het niet een enorm sterk nummer. Luistert wel lekker weg overigens.

"All I See Is You". Het tempo gaat weer wat omhoog. In een review las ik 'fantastic funky trance vibe – the perfect pre-party soundtrack to a Friday night'. Daar kan ik me alleen maar bij aansluiten.

Het tempo gaat bij "If This Bed Could Talk" behoorlijk omlaag. Het is een klassieke ballad. Maar... WAT een geweldig nummer! Benjamin's stem klinkt ineens heel lief en het laat een andere kant van Benjamin horen. Erg prettig nummer.

"Dance You Off" is dus het nummer waarmee Benjamin naar het songfestival ging. Ik blijf het een vreselijk nummer vinden. Saai....

"Happiness" is een acoustisch nummer en lijkt opgenomen in een badkamer. Maar klinkt wel aangenaam.

Al met al een album met een hele leuke ontdekking (I Wouldn't Know) en dat lekker wegluistert. Er staan ook wat 'fillers' op maar over het algemeen is dit album prima in orde