Patrick Duff - Luxury Problems (2005)

Label: Harvest

1. Married with Kids (3:16)
  2. Mirror Man (3:18)
  3. Fucked (3:47)
  4. In My Junkie Clothes (3:25)
  5. Song to America (3:59)
  6. Early Morning Birds (4:12)
  7. DJ Yoga (3:52)
  8. King of the Underworld (3:53)
  9. Refrigerator (3:39)
  10. Mother Nature's Refugee (3:52)
  11. Elephant Bill (3:15)
  12. The Lion and the Hawthorn Tree (5:07)
In 2005 ging dit album van de voormalige Strangelove-frontman compleet langs me heen, terwijl ik hem toch een paar jaar aardig in de gaten heb gehouden. Heb zelfs nog een exemplaar de enige 7" die Moon ooit uit bracht in mijn bezit. Nu was dat achteraf een ten dele geslaagde voortzetting van Strangelove, dit is toch andere koek. Vorig jaar dan toch op het spoor gekomen van dit album en Duff heeft duidelijk zichzelf hervonden: dit is dan ook een knap solodebuut. Het is duidelijk dat ie zijn demonen wat beter partij biedt dan voorheen, want de Patrick "de wereld is naar de klote en ik trek het maar slecht" Duff horen we niet echt meer terug. Wat we wel horen zijn nog steeds knappe, bijzondere liedjes. Een plaat om te koesteren.

avatar van Omsk
Op de dag dat ik deze CD ergens vind, doe ik een dansje.