Een knallende/typerende opener vind ik altijd wel lekker voor een plaat.
Rambler vult die rol niet echt in voor mij. Echt het minste nummer van de 10, had 'm misschien wel gedigt als opvulnummer op driekwart, mjeh: de muzikale keuzes zijn niet aan mij om te maken. Het zou d'r ook maar een zooitje van worden. Meteen daarna het gave filmachtige en bluesy thema van
I Lu Kron, dat helaas wat kort duurt. Maar vindt het een opvolger in Monks
Straight, No Chaser. De grote baas verslaan ze natuurlijk bij lange na niet, maar dat willen de heren volgens mij ook niet.
Op
Ramblin' vliegt het dan eindelijk echt een bieteke uit de bocht. Het blijkt de aftrap te zijn van een zeer geslaagde tweede helft met meer pit. Gerockt wordt er pas in
East Timor, meteen het beste nummer. Tot hier kwam het woord
Third nog niet eens in me op, dat is toch echt van een heel andere orde. Wel een aanrader voor JAvdW'ers trouwens! (Ik snap wel wat je bedoelt trouwens Jesse
Charlie Haden heeft me nog nooit teleurgesteld, Ginger Baker was een tot nu toe onbekende voor me, maar wel eentje die ik nu niet meer vergeet. Bill Frisell... Tja, ik hou wel van zijn laidback stijl van spelen, maar op de een of andere manier krijg ik de kriebels van zijn geluid. Is dat mogelijk? Tis vermoedelijk die
twang.
Aangename kennismaking, maar geen grote drang naar het vervolgalbum. 3,5