Helena Deland - Two Queries / a Stone Is a Stone / Lean on You (2018)

Alternatieve titel: From the Series of Songs "Altogether Unaccompanied" Vol. III & IV

Canada
Folk / Rock
Label: Luminelle

1. Two Queries (1:42)
  2. A Stone Is a Stone (4:13)
  3. Lean on You (5:12)
  4. Claudion * (4:27)
  5. Rise * (3:39)
avatar van E-Clect-Eddy
Zat tussen de aanbevelingen van Spotify, kende deze Singer-Songwriter act niet eerder.

Two Queries fijn ingetogen nummer met subtiele begeleiding op de elektrische gitaar.
A Stone Is A Stone / Lean on You hier wordt ze door een band begeleid maar er is ruimte voor Helena voor fijne subtiliteiten. Deze twee zijn net iets mooier dan het openingsnummer.

Ik hou van het warme geluid van de elektrische gitaar op al deze nummers, wat zoetig en wat melancholisch.

Oorspronkelijk waren dit twee losse singles (III & IV) uit een reeks van 4 die op haar Bandcamp pagina samengevoegd zijn tot een EP met 5 nummers. De eerste 3 nummers vormden de derde single, en alhoewel alle nummers uit die reeks prima zijn, is deze derde wat mij betreft het mooiste is uit de reeks.

avatar van spoon
Klinkt volwassen, prima begeleiding en productie en weet bij mij goed onder de huid te kruipen.

Op Spotify heeft Helena een afspeellijst gemaakt waarbij From the Series of Songs "Altogether Unaccompanied" 1t/m4 in volgorde staan en dat had gewoon een volwaardig album mogen zijn.

Zeer benieuwd waar deze dame in de toekomst mee gaat komen