Tiger Moth Tales - Story Tellers Part Two (2018)

Label: White Knight

1. Best Friends (3:14)
  2. Kai's Journey (4:37)
  3. Toad of Toad Hall (3:40)
  4. Hundred Acre Wood (3:16)
  5. Eternity (4:36)
  6. The Boy Who Cried Wolf (6:44)
  7. Three Little Pigs (6:33)
  8. The Palace (8:44)
  9. Match Girl (3:48)
  10. Best Friends Reprise (2:28)
avatar van Marco van Lochem
Album #4 van Tiger Moth Tales is het tweede deel van "STORY TELLERS", en persoonlijk vind ik deze als geheel mooier. Opener "BEST FRIENDS" is misschien wel het meest commerciële nummer is de catalogus van dit project van multi instrumentalist Peter Jones. Daarna volgen een reeks prachtige, relatief korte liedjes, waarna track 6 "THE BOY WHO CRIED WOLF" volgt, het beste nummer van dit album. Dit wordt gevolgd door het meest vreemde, "THREE LITTLE PIGS". Op zijn eerste 2 albums zijn dergelijke songs ook te vinden en ook in dit nummer laat Jones zijn kwaliteiten horen. Een verhalend liedje met meerdere stemmen, allemaal heel knap gedaan, maar persoonlijk spreekt het mij niet aan. "THE PALACE" laat maar weer eens horen wat deze man allemaal met een grote diversiteit aan instrumenten kan...ongelofelijk. Dit tweede deel is een prachtig album geworden, maar niet zo sterk als de voorgaande, "THE DEPTHS OF WINTER". Dat blijft, wat mij betreft, zijn beste.