Michael Bolton - Michael Bolton (1983)

Label: Columbia

1. Fools Game (3:56)
  2. She Did the Same Thing (3:52)

met Bruce Kulick

3. Hometown Hero (3:41)
  4. Can't Hold On, Can't Let Go (3:22)

met Bruce Kulick en Aldo Nova

5. Fighting for My Life (3:28)
  6. Paradise (4:00)
  7. Back in My Arms Again (3:14)

met Aldo Nova

8. Carrie (3:51)
  9. I Almost Believed You (4:05)

met George Clinton

avatar van musicfriek
Die hoes! Nooit geweten dat meneer Bolton zoveel haar heeft gehad

avatar van HiLL
Als ik Bolton hoor dan denk ik meteen aan lang haar. Alleen dan blonder.

avatar van gemaster

Mojo Pin
gemaster schreef:

Gewéldige film

"Are you related to the pop singer?"
- "No, it's just a coincidence."

Volgens de artiestenpagina heet hij trouwens Michael Bolotin.

avatar van Tribal Gathering
Jammer Jammer Jammer.

Weer een iets minder getalenteerde artiest die hier compleet belachelijk wordt gemaakt. De Michael Bolton die de prachtige hartekreet How Am I Supposed to Live Without You de ether in slingerde, de Kon Ik Maar Even bij Je Zijn van Amerika.

Zijn songwriters kwaliteiten waren misschien niet van topniveau, maar wat een stem, wat een bereik.

En wat geeft het dat hij na zijn succesvolle periode in de hitparades zijn geld is gaan verdienen in Las Vegas. Dat doen zoveel uitgerangeerde sterren die nog even willen binnenlopen.

Dit album was nog uit zijn iets minder succesvolle AOR tijd.

Michael Bolton ; Ik vind je nog steeds een topper. ..

avatar van kaztor
gemaster schreef:

"Why should I change my name? He's the one who sucks!"

"There was nothing wrong with this name until I was 12 and that no-talent ass clown became famous and started winning Grammys."

Op de covers van z'n latere albums doet ie niks anders meer, maar dit is de eerste keer waarop ie het doet: De Mona Lisa-smile. M'n vriendin en ik hebben ze net allemaal nog eens bekeken: Exact dezelfde gelaatsuitdrukking! Let ook eens op de Kenny G-cd's.

avatar van vielip
Wat mij betreft is dit met afstand het beste album van Bolton. Totaal niet te vergelijken met de gladde hitparade muziek waarmee hij later bij een groot publiek bekend werd. Hier, en ook op de opvolger Everybody's crazy, horen we heerlijke melodic rock (AOR zo u wilt) in de beste Amerikaanse traditie! Denk Journey, Foreigner, Survivor en dat soort bands. Elk nummer is eigenlijk prima. Heerlijke refreinen en hooks. Bob Kulick voorziet een aantal nummers van prima gitaarwerk. Evenals Aldo Nova trouwens. Maar ook meneer Bolton zelf jengelt een aantal lekkere solo's uit z'n gitaar. Z'n zang kwaliteiten zijn bekend en staan buiten kijf dus daar maak ik geen woorden aan vuil.