Rome in Monochrome - Away from Light (2018)

Italiƫ
Rock / Metal
Label: BadMoodMan

1. Ghosts of Us (6:34)
  2. A Solitary King (6:29)
  3. Paranoia Pitch Black (7:44)
  4. Uterus Atlantis (4:04)
  5. December Remembrances (9:23)
  6. Until My Eyes Go Blind (3:16)
  7. Between the Dark and Shadows (6:45)
  8. Only the Cold (9:39)
avatar van B.Robertson
Rome in Monochrome speelt een combinatie van shoegaze, post-rock en doom metal of dan wel dark metal/slowcore. Atmospheric sludge metal vind ik dan weer wat vergezocht. Kan me bij de lage waardering van 2.92 uit 14 ratings op Rate Your Music wat voorstellen, want gaandeweg vind ik dit album maar saai worden.

avatar van Don Cappuccino
Ik heb vorig weekend met mijn eigen band twee keer met Rome in Monochrome op dezelfde line-up gestaan. Ontzettend aardige gasten die live erg goed overkomen. Van te voren had ik deze plaat natuurlijk geluisterd en ik kon er moeilijk shoegaze en post-rock in horen. Dit deed me toch vooral denken aan het latere werk van Katatonia. Vrij melancholisch en midtempo met een sterke zanger, maar richting het einde van de plaat begin ik licht mijn aandacht te verliezen. Live kwam het allemaal wat dynamischer en feller over dan op plaat.

avatar van B.Robertson
Ik vind de meeste BadMoodMan, onderdeel van Solitude, albums op een gegeven moment te lang en daardoor saai worden, dat zegt niet zo veel. Heb de debuut-EP van Rome in Monochrome in de wachtrij gezet, opnieuw een beschrijving post-rock/shoegaze van Rate Your Music en Doom Metal van Discogs. Zonet even gekeken en het label noemt Away from Light dark metal/shoegaze. Dat is niet aan mij om dat te herkennen, want met die (sub)genres houd ik mij doorgaans niet bezig, belangrijker is dat ik er een goed stuk muziek in hoor.