Heart - Live in Atlantic City (2019)

Alternatieve titel: Decades Rock Live

Label: Edel

1. Bébé le Strange (4:13)

2. Straight On (5:05)

3. Crazy on You (3:27)

4. Lost Angel (6:51)
  5. Even It Up (4:24)

met Gretchen Wilson

6. Rock'n Roll (3:53)

met Gretchen Wilson

7. Dog and Butterfly (5:45)

met Rufus Wainwright

8. Would? (4:23)

met Alice in Chains en Duff McKagan

9. Rooster (6:32)

met Alice in Chains en Duff McKagan

10. Alone (3:56)

met Carrie Underwood

11. Magic Man (5:20)
  12. Misty Mountain Hop (4:37)

met Dave Navarro

13. Dreamboat Annie (2:59)
  14. Barracuda (6:14)

met Dave Navarro, Alice in Chains, Gretchen Wilson en Carrie Underwood

avatar van WoNa
Voor een band die in alles behalve in formele zin uit elkaar lijkt te zijn, de dames Wilson spreken niet meer met elkaar, is iedere output een goede, dus ook een plaat met live opnames uit 2006, met veel gasten en zelfs twee nummers van Alice in Chains er op.

Heart was een band die ik inmiddels al weer heel lang geleden goed vond. Ik weet bijna zeker dat ik me het moment kan herinneren dat ik 'Magic Man' voor het eerst uit de radio hoorde komen, maar ook hoe de folk kant van de LP me verbaasde. Ik kon daar, toen, weinig mee. Inmiddels ligt dat zeker anders. "Magic Man', 'Crazy On You', 'Barracuda', dat waren hits die er wel ingingen.

Midden jaren 80 gleed naar het niveau van AOR af waar ik niet veel van moest hebben en nog steeds niet. Het goede nieuws op deze live plaat is dat al deze hits worden genegeerd, met uitzondering van 'Alone'. De favorieten uit het laatste kwart van de jaren 70 en vroege jaren 80 staan er wel op. Dames en band zijn duidelijk in vorm, dus in dat opzicht echt niets te klagen. Is deze plaat overbodig? Ja, natuurlijk. Is hij leuk?, ja dat zeker ook, maar als ik nog eens een Heart plaat opzet, wat al heel lang niet meer is gebeurd, daar heb ik de Top 2000 eens per jaar voor, zal het toch echt een oude zijn en niet deze.

Zoals gezegd het klinkt echt prima, maar mijn portemonnee zal ik er nooit voor trekken.

Dit is een bewerking van een Engelstalige post op WoNoBloG: