Ego Depths - Equilibrium Sickness (2009)

geen stemmen

Oekraïne
Label: Arx

1. Blindness as a Punishment for the Unchristened [Instrumental Praeludium] (10:58)
  2. Timelorn Madness (14:00)
  3. Endless Day (Forever Burning in an Aching Heart) (14:23)
  4. Emanation... (...Off Pain) (9:21)
  5. Sear Me (12:24)
avatar van B.Robertson
Ego Depths is een eenmansband van de uit Donetsk afkomstige Stigmatheist (Vladimir Kryuchkov) die later emigreerde naar Montréal, Canada. Na een demo kwam hij met dit debuutalbum op de proppen. Funeral doom en de kenners mogen daar nog black metal en goth rock in horen. Hij heeft een lovende recensie van iemand die er aanvankelijk geen hoge verwachtingen van had, maar het album na nadere beluistering een aanrader vindt op zijn bandcamp geplaatst. Moet zeggen dat ik het niet kon opbrengen Equilibrium Sickness in één keer te horen, heb het in drie gedeelten gehoord. Dat het wat zwak geproduceerd is valt doorheen te luisteren, alleen die ingeprogrammeerde drums op met name die openingstrack klinken niet fraai en waarom zo lang? Hier had hij de tracks wat mij betreft gerust wat korter mogen houden om de aandacht erbij te houden. Track 5 is een My Dying Bride cover en is me als een betere track bijgebleven. Tussen dit en het volgende album zitten vier splits; op die met Who Dies in Siberian Slush vond ik hem wel goed.