Aloe Blacc - Christmas Funk (2018)

Funk / Soul
Uitgebracht in eigen beheer

1. Tell Your Mama (3:12)
  2. I Got Your Christmas Right Here (3:11)
  3. All I Want for Christmas Is You (4:34)
  4. I Can't Wait for Christmas (3:14)
  5. The Mrs. Saved Christmas (4:14)
  6. Last Christmas (4:54)
  7. All I Have Is Love (4:44)
  8. At Christmas (3:46)
  9. Funky Ass Christmas (4:15)
  10. Love Comes Home (5:12)
avatar van Reijersen
Aloe Blacc kiest er voor een mengeling te maken van bekende en nieuwe Kerstsongs. Tell Your Mama is zo’n nieuwere en heeft een positieve, feestelijke vibe. Best een frist Kerstnummer moet ik zeggen. I Got Your Christmas Right Here is dan wat rustiger en meer ontspannen in een neo-soulomlijsting. All I Want for Christmas is You is wereldberoemde Kerstklassieker in een funky versie. Hier moet je denken aan de funk a la Parliament en Funkadelic. Een lekker gekke versie. I Can’t Wait for Christmas gaat om de funky manier verder, maar dan juist weer meet de funk a la James Brown, gemengd met modernere R&B invloeden. Let the Beat drop.
The Mrs Saved Christmas gaat dan weer meer richting de 80s en duidelijke hiphopinvloeden. Hij rapt als het ware meer dan hij zingt. Rap in de lijnen van Rapper’s Delight. Je zou het er zo op kunnen plakken. Last Christmas gaat nog wat jaartjes vooruit. Deze klassieker krijgt en 00’s R&B vibe met zich mee. Zo hoorden we ‘m niet vaak.
All I Have is Love dan, een rustiger nummer. Vrij ontspannen Kerstnummer zelfs. Net als At Christmas, dat je graag het refrein mee laat zingen. Die rustige vibe wordt volledig los gelaten met Funky Ass Christmas, waar de blazers en de beats je tegemoet komen. Over moderne Kerstsongs gesproken! Alles wordt dan afgesloten met Love Comes Home. Kerst vieren we thuis met z’n allen en dat laat Aloe Blacc in deze zoete song ook horen.