Yello - One Second (1987)

Zwitserland
Pop / Electronic
Label: Mercury

1. La Habanera (5:11)
  2. Moon on Ice (4:13)

met Billy MacKenzie

3. Call It Love (5:03)
  4. Le Secret Farida (3:17)
  5. Hawaiian Chance (4:18)
  6. The Rhythm Divine (4:10)

met Shirley Bassey

7. Santiago (5:48)
  8. Goldrush (4:19)
  9. Dr. van Steiner (4:19)
  10. Si Senor the Hairy Grill (4:49)
  11. L'Hôtel * (3:55)
  12. Goldrush II [12" Version] * (6:12)
  13. Rhythm Divine [Essential Remix] * (4:20)
  14. Call It Love [12" Version] * (7:03)
  15. Life Is a Snowball * (4:12)
  16. Tool in Rose * (5:38)
avatar van VanDeGriend
Gewoon NUL berichten bij deze cd

Pracht van een, laten we zeggen "overgangsplaat". Aan de ene kant de gekte van het oudere werk, aan de andere kant hele toegankelijke dingen. Zelfs een duet met Shirley Bassey, dat overigens het bekendste maar bepaald niet het sterkste nummer is van deze cd.

Ook leuk voor het testen van je stereo apparatuur, al geldt dat voor vrijwel alle releases van dit bijzondere duo

avatar van Jan Wessels
Hier dan het tweede bericht! Alleen heb ik weinig meer toe te voegen dan dat dit een heel bijzonder album is. Er staat zelfs een speedmetal achtig nummer op, Si senor the hairy grill (gemaakt toen de twee heren eens flinke ruzie hadden en de woede er even uit moest). Aanrader. 4,0

avatar van Jan Wessels
Tss, en nog een derde bericht ook! Ik draai nu de cd en realiseer me opeens dat Billy Mackenzie (van de Associates) het nummer Moon on Ice zó mooi zingt en wat is Call it love toch een wereldnummer.

avatar van Simon Smith
Simon Smith (crew)
Via een soundtrack van Miami Vice kwam ik bij deze cd uit, Moon on ice en Call it love staan er namelijk op. Maakt me nieuwsgierig naar deze cd.

avatar van FunkStar
The Rhythm Divine met diva Shirley Bassey is een heerlijk, loungy nummer!

avatar van Gerards Dream
------En wat verder zo lekker is aan dit album zijn de aanstekelijke ritmes waar je zo heerlijk op weg kan drijven tot dat je in hogere sferen bent geraakt. Om dan weer op aarde te komen is er heel wat nodig. Daar kan geen drug aan tippen is mijn ervaring. Dit is muziek voor en door de geest. Dat Shirley Bassey haar medewerking hier aan verleende maakt het tot een unieke gebeurtenis uit de pop historie.

avatar van Rinus
Persoonlijk vind ik dit de beste van Yello.

avatar van mafketel
............En wat verder ook zo lekker is aan dit album zijn de verschillende vocalen !
Dieter Meier, Shirley Bassey, Billy MacKenzie, Farida, Rush Winters en Santiago Alfonso.

Boris Blank die zich weer uitleeft met een aantal heerlijke soundscapes.

Dat maakt deze van Yello hun meest gevarieerde, en wsch ook hun meest toegankelijke album.
Favo's : Moon On Ice en L'Hotel.

avatar van dix
dix
Mijn favoriet hier is toch hun take on heavy metal : Si Senor the Hairy Grill.
Belachelijke titel, en volledig over de top.

wijsneus
Track nummer 16 hier op de CD staat op de B-side van de 12" The Rhythm Divine, waarop eveneens ook nog een instrumentale versie van Dr. van Steiner te vinden is.

Datzelfde Dr. van Steiner is op de CD dan weer mijn favoriete nummer, heerlijke gekte waarmee het duo Meier en Blank toch naam gemaakt heeft.

Maar helaas is dit ook het laatste album van Yello wat ik nog de moeite waard vind, hierna werd het me toch te veel een herhalingsoefening.

avatar van PEN15
Nooit geweten dat de zanger van de Associates, Billy MacKenzie, heeft samengewerkt met Yello en eventueel ook nog zorgde voor backing vocals voor Rhythm Divine. Zijn eigen versie op Popera vind ik beter gezongen, maar net iets te uitbundig en te lang. De single versie van Shirley Bassey vind ik daarentegen stuk-ken beter dan de album versie op One Second.

Zephyr
PEN15 schreef:
Nooit geweten dat de zanger van de Associates, Billy MacKenzie eventueel ook nog zorgde voor backing vocals voor Rhythm Divine. De single versie van Shirley Bassey vind ik daarentegen stuk-ken beter dan de album versie op One Second.

Eventueel ? Hij croont "gewoon" op de achtergrond mee. Daarnet de single-verise gedraaid van TRD, en die is inderdaad toch anders dan de albumtrack. Op de single hoor ik een trombone, en een bass trombone ! Geeft wel een extra dimensie aan het nummer. Of de single per sé beter is, durf ik niet gelijk te beweren.

VanDeGriend schreef:
Pracht van een, laten we zeggen "overgangsplaat".

De term overgangsplaat is i.m.o. goed gekozen !

Maar waarom is dit album leuk voor het testen van je stereo apparatuur ?

avatar van suffeteun
Deze plaat is goed om te kijken of er eeen diep strak laag uit je speakers komt.Gelijk met het eerste nummer:"La Habanera".

avatar van Broem
Mooie 2e hands vinylversie gekocht samen met het album Stella. Wat een weekendje Brussel al niet voor verrassingen kan geven. Kerstinkopen doen en met een stapeltje vinyl thuis komen. Heerlijke muziek en de gave productie spat ook van deze vinyl uitvoering af. Gaaf.

Valt tegen.
Moon on ice is wel mooi maar dat komt natuurlijk ook door Billy McKenzie, rhythm divine ook fijn, rest is wat vlak.
Vinyl mazzeltje voor 1 euri.
Vergeleken me Claro Que Si en You gotta say jes is dit een paar klassen minder.
Klinkt wel weer als een klok, dat wel

avatar van spoiler
Goldrush >> Heerlijk

avatar van Rainmachine
Lekker album van het studioduo Blank & Meier alias Yello. Allemaal uitmuntend opgenomen en dit klinkt ook anno 2025 nog als een klok. Prachtige bijdrages van de onvolprezen Shirley Bassey (wat een stem!) en Billy MacKenzie (wat een stem!) . Het zit muzikaal allemaal razendknap in elkaar en is ook voorzien van een goede dosis humor. Zo af en toe heb ik nog een Yello avondje en sta ik er eigenlijk elke keer weer versteld van hoe goed dit opgenomen is. Een feestje om te beluisteren.