Ikon - Is Anyone Out There? (2018)

Australiƫ
Uitgebracht in eigen beheer

1. Reality Is Lost (3:58)
  2. Into Your Madness (3:38)
  3. Afterlife (3:57)
  4. Condemnation (3:43)
  5. Echoes of Silence (3:54)
  6. I Never Wanted You (3:55)
  7. Subversion (4:44)
  8. Garden of the Lost *
  9. Rome (4:26)
  10. Father of Lies (4:45)
  11. Ghost in My Head (5:07)
  12. A Line on a Dark Day (4:04)
  13. Psychic Vampire (4:32)
  14. Fall Apart (2:47)
  15. Blue Murder (4:29)
  16. Amongst the Runes (5:01)
  17. Cydonia (5:48)
  18. Black Roses (4:36)
avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Live in de Nieuwe Nor in Heerlen ?

DjFrankie schreef:
Live in de Nieuwe Nor in Heerlen ?

Te gek man! Ik heb ze toen in 2011 live gezien in de Nieuwe Nor. Is wel moeilijk aan te komen vrees ik. Slechts 100 kopieën. Ik heb wel een bootleg van een live show uit 1999 genaamd 'The Trial Of Destiny'.

Is Anyone Out There? | IKON OFFICIAL MERCHANDISE - ikonofficialmerch.bigcartel.com

Jean-Maurice
Dit album zou ik zó graag willen hebben en staat met stip op een in mijn verlanglijst. Man, wat een optreden was dat! Super geluid mede dankzij de goede apparatuur van De Nieuwe Nor. Niet voor niets hebben ze dit optreden op plaat gezet.

Jean-Maurice
Wat een mooi live-album is dit zeg! De opnames dateren van 3 juni 2011 opgenomen in De Nieuwe Nor in Heerlen. Voor mij persoonlijk ook extra mooi vanwege de herinneringen aan dit concert. De geluidskwaliteit is hier verbluffend goed en dat komt natuurlijk op de eerste plaats door de band -die live gewoon altijd goed is- maar ook door de geweldige opname-apparatuur en de geluidstechnici van de Nieuwe Nor. Ik heb het al vaker gezegd en zeg het nog maar een keer; Ikon is dé beste band van de tweede generatie in het genre die zich kan meten met bands als The Sound of The Chameleons. Ze zijn niet alleen op plaat goed maar live zeker net zo goed en misschien nog wel beter en dat laatste bewijst dit live-album maar weer eens. Ik ben hier heel erg blij mee.

avatar van DjFrankie
DjFrankie (moderator)
Ik was daar niet bij in Heerlen, ken de zaal trouwens wel. Dus voor mij is deze plaat geheel nieuw. Wat opvalt is de vriendelijke stem van de zanger. De muziek is natuurlijk gewoon goed. Ikon's zanger zingt in het gebied rondom Ian Curtis, en muzikaal omschreef Jean-Maurice het al in het gebied rondom Sound en Chameleons. Toch klinken deze Australiers opvallend fris, en blijft het jammer dat ze zijn gestopt met albums uit te brengen sinds 2014.

DjFrankie schreef:
en blijft het jammer dat ze zijn gestopt met albums uit te brengen sinds 2014.

Ik denk dat er nog wel een keer een nieuw album komt.