Sad Lovers & Giants - Mission Creep (2018)

Label: Voight-Kampff

1. Cranes (3:41)
  2. Biblical Crows (4:12)
  3. Beauty Is Truth (4:03)
  4. Uncharted Islands (4:24)
  5. Paradise (4:47)
  6. Siren (4:18)
  7. Witches (3:16)
  8. Failed Love Song (5:48)
  9. Loneliness (4:02)
  10. A Silent Decay (4:16)
  11. Day of Reckoning (4:59)
  12. Blood from a Stone (2:52)
avatar van Alicia
Mooi & rustig post-punk album van Sad Lovers & Giants. Nu moet je deze Mission Creep niet onmiddellijk gaan vergelijken met het beste werk uit de jaren '80, al zijn de SLAG stijlkenmerken anno 2018 nog helemaal aanwezig, zoals het fijne basspel, de prachtig uitwaaierende, glasheldere gitaartjes en de sfeervolle, niet al te nadrukkelijk aanwezige, synths. Gelukkig is de zang ook stukken beter dan op voorganger Melting in the Fullness of Time uit 2002.

avatar van Chameleon Day
Mooie albumhoes. Ben benieuwd, ga zo luisteren.

Tja, leuk reacties te leze op deze toch ondergewaardeerde band, hier staat alles, deels vinyl, oude ter ziele gegane Midnight label, en sws alles cd. Prachtig bandje, sfeervol, typisch English, soms welhaast pastorale muziek. Maar ja, soms mis je wat, shit happens, yes, deze dus. Inmiddels wel nummers gehoord, lang leve het digitale tijdperk maar wie o wie out there zou mij info kunnen verschaffen aangaande deze, waar te verkrijgen, etc. U maakt mij dan meer happy.

avatar van Alicia
Je zou dit album kunnen bestellen via de site van SLAG:
sadloversandgiants.co.uk

avatar van 4addcd
Geen idee hoe ik aan de info kwam, maar het was kort geleden dat ik het bestaan van dit album ontdekte. Rechtstreeks besteld en sinds een paar dagen aan het luisteren.
SL&G bekoorden me in de 80’s met best frisse wave. Een band die ‘clean’ klinkt en eigenlijk nergens uit de bocht vliegt. Een paar heerlijke klassiekers gemaakt die je nooit gaan vervelen. En dit album klinkt alsof je die warme jas weer aantrekt. Het is fris en meteen herkenbaar. Ook de stem veilig als vanouds, maar uitstekend net zoals de productie. Al met al had ik de vibe snel weer te pakken en maakte even een reis terug naar een prachtige tijd. Hele kleine minpuntje is dat veel nummers rond dezelfde beat hangen. Wat meer uptempo had niet misstaan.
Niet zo bij stilgestaan, maar het lijkt er voor mij op dat Victories at Sea, die nadrukkelijk flirten met muziek uit de jaren 80, ook hebben geluisterd naar SL&G. Of zouden ze deze jongens helemaal niet kennen?
Enfin, de aangename verrassing is een waardering waard rond de 4,25 maar dat kan ik geven. Dus gooi ik het nu even op een 4,5 en zal ik over poos nog eens gaan waarderen en kijken of het album die score nog waard is. Komt goed!

avatar van Rainmachine
Zit dit album op dit moment op vinyl te beluisteren (heb 'm ook op CD) en ben plezierig verrast hoe goed dit klinkt. Het is geen old school SLAG meer (voor mij) maar dit verdient toch wel een dikke pluim. Garce is nog prima bij stem en de rest van de band is uitstekend. En ik zie dat oud gediende Tristan Garel-Funk ook meegeschreven heeft aan een paar nummers. Zo te zien in eigen beheer uitgebracht en de heren hebben geen half werk geleverd. Klinkt goed, ziet er goed uit en met de zeer herkenbare SLAG sound krijgt deze een dikke 4,5 ster. SLAG is niet dood, lang leve SLAG !

Oki, dit album ken ik dus eigenlijk niet. De rest staat hier wel, cd en/of lp. Heb de lokale platenboer gecheckt, niet te vinden dus. Waar kan dit evt. nog te krijgen zijn, eenieder die iets weet, gaarne de info dan. Ansonsten of course een puike band met enkele legendarische nummers ja...

avatar van Rainmachine
Je kunt de CD nog wel via Discogs vinden. Prijzig maar dat is de prijs van dat de heren het in eigen beheer hebben gedaan. Het is commercieel gezien niet handig geweest zonder een distributie kanaal. Snap ook niet dat ze het niet van Cherry Red hebben gedaan, daar zijn de reissues ook via gedaan.

Het blijft wel een erg lekker album! Ik heb de band nog live in Berlijn gezien met de presentatie van deze plaat. Kleine zaal volgepakt met fans, wat een waanzinnig concert was dat, het dak ging er echt helemaal af. De band was helemaal overdonderd door het enthousiasme en bleven maar terugkomen. Ik denk er nog met veel plezier aan terug. Het concert begon met het instrumentale Witches en dat zette de toon meteen voor de rest van de top avond.

avatar van steve harris
Wat mij opvalt bij dot album dat zijn de prachtige intro s.
Steeds denk je ..nu komt het mooiste nummer !
De zang is wat clean en doet bij flagen aan Morrisey denken, en ook soms The Chameleons ,(failed lovesong,)de jaren 80 flanger effecten geven mij wel een nostalgisch gevoel van muziek waar ik erg van houdt.