Venom - Storm the Gates (2018)

Label: Spinefarm

1. Bring Out Your Dead (3:20)
  2. Notorious (4:15)
  3. I Dark Lord (4:40)
  4. 100 Miles to Hell (4:48)
  5. Dark Night (Of the Soul) (4:47)
  6. Beaten to a Pulp (3:14)
  7. Destroyer (4:17)
  8. The Mighty Have Fallen (3:14)
  9. Over My Dead Body (5:06)
  10. Suffering Dictates (3:09)
  11. We the Loud (3:55)
  12. Immortal (4:31)
  13. Storm the Gates (3:46)
avatar van Kondoro0614
Ik vond het persoonlijk niet echt héél bijzonder, deze nieuwe plaat van 'Venom' waar ik toch wel een tijdje naar uit keek. Toch was het allemaal vrij standaard en vond ik dat de heren van 'Venom' hier niet binnen knallen. Er zijn aardig wat leuke nummers, onder andere 'Bring Out Your Dead' en 'Dark Night (Of the Soul)' vond ik leuk klinken, hier en daar een leuke solo en fijne zang. Maar zoals ik al zei is het totaal plaatje vrij standaard en volgens het boekje, maar weten ze nergens te verassen.

avatar van Eddie
Ik verwacht er niet veel van, maar mijn nieuwsgierigheid wint het van mijn desinteresse. Hij staat in de lijst, wordt morgen gecheckt (of maandag, of dinsdag of woensdag, anyhow hij wordt gecheckt )

avatar van Edwynn
Heel eerlijk gezegd loop ik doorgaans ook voorbij aan de recentere Venom releases en kom ik er pas aan toe als ik toevallig eens een Venombui heb.
Ik zou alle kritiek dan ook begrijpen als er gezegd zou worden dat Storm The Gates helemaal vol staat met platgeslagen meuk dat al honderdenduizenden keren eerder is gedaan. Maar het is wel precies de metalformule die tegelijkertijd ook wel werkt.

Venom is nu één keer eenvoudig en direct. Het is ouwelullenmetal en dat kan nog altijd voor wat uurtjes lol zorgen. Daarnaast is de productie lekker zwaar en fris. Niet van die digitale meuk waarmee lieden zoals bijvoorbeeld Accept de laatste tijd mee aankomen. Dat is ook winst.

Naast het gebruikelijke obstinate werk van Bring Out Your Dead, Beaten To A Pulp en Suffering Dictates zijn er ook wat meer sinistere dingen zoals het dreigende Destroyer aan boord van dit album gehesen. Zo zijn er toch wel wat leuke momentjes verzameld door deze incarnatie rondom Cronos.