1914 - The Blind Leading the Blind (2018)

Oekraïne
Label: Archaic Sound

1. War In (1:14)
  2. Arrival. the Meuse-Argonne (6:20)
  3. A7V Mephisto (8:13)
  4. High Wood. 75 Acres of Hell (5:27)
  5. Beat the Bastards [The Exploited Cover] (5:02)
  6. Hanging on the Old Barbed Wire (2:28)
  7. Passchenhell (7:01)
  8. C'est Mon Dernier Pigeon (5:22)
  9. Stoßtrupp (6:13)
  10. The Hundred Days Offensive (10:01)
  11. War Out (1:55)
avatar van Eddie
Wederom een lekkere ontdekking via Zware Metalen. 1914 is een band die zich, hoe kan het ook anders met zo'n band naam, louter beperkt tot het thema eerste wereld oorlog. Tekstueel is het allemaal wat simpel, maar door de lekkere strot luister je daar makkelijk doorheen. 1914 doet me in de blast-stukken wat aan Endstille en 1349 denken. Door geregeld een aantal versnellingen terug te schakelen weten ze een heel eigen sound neer te zetten, dit aangevuld met diverse audiosamples uit de tijd van WO1 weten een heel sfeervol geheel neer te zetten.