Ik vind het lastig om dit als een officiële studioplaat te categoriseren. Lijkt me meer thuishoren onder de verzamelaars. Het is wel een officiële release trouwens. Een verzamelalbum van hun grootste hits tot aan het releasejaar, maar dan gezongen met Spaanstalige teksten. Uitgebracht vanwege hun fors toenemende populariteit in Spaanstalige landen, met name in Zuid-Amerika.
Een 'native speaker' zal ongetwijfeld schoonheidsfoutjes ontdekken, maar met mijn beperkte kennis van het Spaans zeg ik dat ze zich er behoorlijk doorheen slaan. Ik weet dat het album destijds ook in Nederland gewoon te koop was, en later kreeg je de uitgebreidere CD Abba Oro, de - u raadt het al - Spaanstalige variant op Abba Gold.
Meer info, zoals altijd, vind je op de
Wiki-pagina van het album, waar ze tevens aangeven dat het single-succes van Chiquitita in het Spaans de aanleiding was om een heel Spaanstalig album op te nemen. De dames zingen over de originele muziektapes, al heeft engineer Michael B. Tretow wel de drumsound van sommige oudere nummers wat ge-update.