Heaven's Cry - Food for Thought Substitute (1997)

Canada
Label: I.R.S.

1. Your God's Crime (5:01)
  2. Out of Me (5:33)
  3. March (5:44)
  4. The Alchemist (6:30)
  5. Gaia's Judgement (6:35)
  6. Face (5:39)
  7. Cruel Disguise (5:36)
  8. The Horde (6:49)
  9. Passage (3:04)
  10. Wings (4:10)
avatar van da dude
Progmetal van hoog niveau. Prima muzikanten, prima muziek. Geef em eens een luisterbeurt als je em tegenkomt, je krijgt er geen spijt van.

avatar van notsub
Heaven's Cry heeft een eigen geluid en klinkt op het eerste gezicht best goed. Ik moet wel concluderen dat de nummers niet blijven hangen en dat de zang toch te vlak blijkt. Spelen kunnen ze zeker, wat ze ermee doen had beter gekund.

avatar van Edwynn
Het inderdaad niet zo dat Heaven's Cry liedjes schrijft die gemakkelijk blijven hangen. Voor mij is dat in elk geval geen criterium. Food For Thought Substitute viel in de categorie progressieve metal maar dan zonder Dream Theaterkloon te zijn. De muziek laat zich niet gemakkelijk omschrijven. Daarvoor is het met zijn gebruik van drie gitaristen en twee zangers die veelal in harmonie aan het werk zijn, veel te eigenzinnig. Qua benadering zou de latere Psychotic Waltz een referentiepunt kunnen zijn. Dus verwacht geen technische strapatzen op de toetsen of de nodige fretboardgymnastiek. Maar verwacht een tiental tamelijk zware composities die vooral op het vrij donker gekleurde sfeervlak een sterke indruk eens sterke indruk achterlaten. Destijds werd het album als cd van de maand verkozen. Op basis daarvan heb ik het aangeschaft en daar heb ik geen spijt van gehad.

avatar van notsub
Psychotic Waltz blijkt nu inderdaad wel een aanknopingspunt, zo had ik het nog niet gehoord. Best frappant eigenlijk.

avatar van Arjan Hut
Leeuwarden, 1997. Ik loop naar huis, waarschijnlijk met wat geld te veel, want ik haal bij Poort Music deze cd (n.a.v. recensie in Aardschok) en voor mijn vriendin neem ik de nieuwe Radiohead mee, een gokje, het ding heet OK Computer. Een kwart eeuw geleden inmiddels, zie ik op Twitter.

avatar van vielip
Cd gisteren gekocht. Had Outcast al op lp dus dacht; de gok maar nemen. Dit is wel even andere koek dan Outcast. Veel meer prog en daardoor wat moeilijker te behappen na 1 keer draaien. Geeft niks want dit intrigeert dusdanig dat die draaibeurten er zeker wel gaan komen. Knap stukje muziek!