Brand X - Unorthodox Behaviour (1976)

Rock / Jazz
Label: Passport

1. Nuclear Burn (6:23)
  2. Euthanasia Waltz (5:42)
  3. Born Ugly (8:15)
  4. Smacks of Euphoric Hysteria (4:30)
  5. Unorthodox Behaviour (8:29)
  6. Running of Three (4:38)
  7. Touch Wood (3:04)
avatar van freakey
Begonnen als hobbyproject voor Phil Collins naast Genesis, prima jazz rock, veel muzikaal geweld....

Dit is de eerste en gelijk ook de beste vind ik...

avatar van scott
Leuke plaat met veel verrassende elementen, leuke dingen als vogeltjes en rust momenten afgewisseld met meer bombast.
De productie is fantastisch, dynamiek en helder alles echt goed te horen in detail.

Super plaat van Collins cs. Direct al het opeiningsnummer klinkt top. Daarna leen aamr prima materiaal gemaakt deze heren en dit luistert nog steeds heerlijk weg ook al bestaat dit genre nagenoeg niet meer

avatar van ChrisX
Neal Peart schreef:

Met dit genre bedoel je jazzrock? Check dan eens www.abstractlogix.com of luister naar het tweede RHP II album Pain In The Jazz van Nederlander Richard Hallebeek.

Ga ik doen ChrisX

WPE
Hier hoor je Phil zich uitleven op drums; een bijzonder enerverende ervaring! Het geluid is inderdaad erg goed, en het klinkt allemaal ook heel enthousiast, ze hadden er zin in toen ze de studio in doken!
Prima jazzrock als ik het een stempel mag geven. Ook het baswerk mag er zijn...

Een van de beste Jazzrock albums. Met het zeer sterke openingsnummer: Nuclear Burn. Fantastisch basswerk, Phil Collins die blijkt gewoon ook een gave jazzrock drummer te zijn en subliem keyboardwerk.

Ik vind dit hun beste album. Het doet me wat denken aan Mahavishnu Orchestra, Al di Meola en Return to Forever. Allemaal sterke tracks op deze cd behalve het slotnummer dat m.i. wat achterblijft.

inderdaad hun beste maar hun andere werk is zeker niet slecht hoor. Luistert heerlijk weg