The Pigeon Detectives - Wait for Me (2007)

Label: Dance to the Radio

1. Romantic Type (2:34)
  2. I Found Out (2:07)
  3. Don't Know How to Say Goodbye (1:57)
  4. Caught in Your Trap (3:05)
  5. Can't Control Myself (2:50)
  6. I'm Not Sorry (3:43)
  7. You Know I Love You (3:06)
  8. Stop and Go (3:10)
  9. You Better Not Look My Way (4:23)
  10. Take Her Back (3:13)
  11. Wait for Me (2:09)
  12. I'm Always Right (3:08)
avatar van UndahCovah
Ik zag deze band in het voorprogramma van de Kaiser Chiefs. Ik vond ze toen erg leuk. Aanstelijke indie rock waar je lekker op kunt swingen. Ik kon dus ook niet wachten totdat ze eindelijk een album uitbrachten. Nu heb ik het een paar keer geluisterd en heerst er teleurstelling. Ze klonken live zo goed maar ze zijn zo saai op het album. Jammer jammer, ik had er echt meer van verwacht.

2.5*

avatar van Irish
ik ken de meeste nummers nog niet maar I Found Out is een heerlijk nummer

Fantastische band. Met eindelijk weer eens een geweldige gitarist a la John Perry van The Only Ones.
Ook duidelijke invloeden van The Undertones.
Het concert in de Melkweg is overigens verplaatst van donderdag 7 juni naar maandag 11 juni a.s.

vondeich
Beetje jammer dit. Naar aanleiding van vele positieve reacties over deze band, keek ik hier best naar uit, maar het kan mij niet bekoren dit bandje. Helaas.

avatar van Bert Wasbeer
Helaas helaas voor de Pigeon detectives slaat bij mij de Brittannica-overkill nu definitief toe. Al is de plaat helemaal niet slecht, ik heb gewoon geen trek meer in NOG een nieuwe KaiserFerdinandArcticRiflesBromheadsRazofadels-sound-a-like.

Misschien moet ik maar eens een paar weekjes jaren 90-britpop gaan draaien?

Ik ga een beetje buiten de lijntjes hierzo maar ik kan die album toch goed waarderen. Lekkere aanstekelijke muziek,
Maar dat is my opinion...

*Laura*
ik hoorde al Romantic type en I'm not sorry, en jawel, ik ben er nu al van overtuigd dat ik opnieuw als een blok ga vallen voor de Britse indie poprock.

Goede plaat maar onderscheid zich alleen niet van andere indie-bandjes die we al kennen.

Mijn eerste reactie was: wauw Kaiser Chiefs, Maximo Park en Arctic Monkeys in de mix, maar dan beter. Dat was misschien een beetje overdreven, maar ik ben er voorlopig nog erg weg van.

Een 4.

avatar van mr-mucho
deze band moet je live gezien hebben. vond de cd best aardig. maar toen ik ze live zag in de effenaar werd het meer dan een best aardig bandje, pas begonne en nu al zoveel energie en profesionaliteit op het podium. Hoop dat ze goeie muziek blijve maken.

Hoe flauw het ook is volgens sommige, ik word er vrolijk van.
Het heeft echt wat zomers, energieks en fris, ook hun optreden in de effenaar was geweldig. Minpuntje dat er weinig mensen waren maar who cares. Hoop dat ze naar Lowlands komen!

I'm Not Sorry, lekker aanstekelijk nummer (miss wel een beetje makkelijk )

avatar van Jumperjack
Ik weet niet of ik dit nu helemaal klote of juist grappig moet vinden. Ik vind het absoluut achterhaalde muziek, maar aan de andere kant hoor ik zoveel spelvreugde en doet het me vooral denken aan "The Buzzcocks" en "Sham 69" zodat ik zelfs heimwee krijg naar de late jaren 70. Ik kan dit geen britpop noemen ook, 76/77 punk is volgens mij een betere benaming.

Lekker album, aanstekelijke nummers. Wel wat simpele teksten, maar dat maakt het niet minder lekker

*3,5

Lekker album, niet teveel rustige nummers. Want. Dat kunnen ze niet heb ik al wel gehoord op b-kantjes van hun singles. En gelukkig zingt hij iets lager dan hij deed op demo's... Oe, au, pijnlijk, fout, Mika-achtig.

avatar van Reint
Wat is dit vervelend zeg. Plaat zakt olledig in na de tweede luisterbeurt.

Aardig niet meer niet minder.

avatar van SOAD
'I Found Out' lijkt wel een beetje teveel op 'Stop and Go'

avatar van Ploppesteksel
Ik ben aangenaam verrast.

avatar van ronnievb
1,0
Simplische bagger. Niet dat dat direct een doodsteek hoort te betekenen, maar in dit geval wel. De als aanstekelijk bedoelde melodietjes dragen hier zeker aan bij. Bah!

avatar van otherfool
Eerste gedachte: He nee, weer zo'n bandje... Tweede gedachte: Joepie, weer zo'n bandje! Lekker simpel plaatje die je ongestraft 's avonds na een lange dag op kunt zetten ipv maar weer eens een Red Bull te nemen. Ach ja, echt goed is het allemaal natuurlijk niet maar van nummertjes als Romantic Type, Can't Control Myself of Wait For Me word ik toch weer supervrolijk... help!

3*.

Volgens mij is het hier al eens eerder gezegd, maar iedereen die bij deze band zoiets heeft van "wel leuk, maar een beetje slap" of iets dergelijks, moet ze echt een keer live gaan zien. Geweldig veel energie en een grote chaos in het publiek EN op het podium.

avatar van UndahCovah
Dat is inderdaad waar. Live dan knalt de energie eraf. Je ziet ook dat ze echt lol hebben in wat ze doen.

Maarja, als het album dan niet erg leuk is dan ga je het thuis ook niet draaien. Dus dan moet je niet het album kopen maar wel naar een optreden gaan! Als je de kans krijgt, dan moet je ze zeker live zien! Zijn ze niet op London Calling binnenkort?

avatar van Johanv4434
Hmm... Tamelijk uiteenlopende reacites hier. Ik ken alleen maar "take her back" en dat vind ik een geweldig aanstekelijk nummer. Misschien moet ik het volledig album best eerst een keertje lenen vooraleer aan te schaffen.

I'm not sorry is relatieve genialiteit. Ten opzichte van de meeste andere nummers op het album, de eerste keer dat ik hem luisterde viel hij me erg mee. Vervolgens kon hij me niet meer boeien. Ik vind 'I found out' , 'romantic type' en 'take her back' ook nog wel leku, maar dat is simpelweg niet genoeg.

avatar van Norbert
Lekker catchy. Toch is het allemaal iets te cheesy als geheel. Een paar nummers achter elkaar trek ik wel en daar kan ik ook best van genieten, maar het hele album achter elkaar is teveel van het goede. Uitschieters zijn Romantic Type, Don't Know How To Say Goodbye en Take Her Back.

avatar van Roadbuilder
Live meegemaakt bij groot popfesitval in Spanje. Van te voren een paar keer naar de CD geluisterd. CD is leuk. Veel snelle, in rap tempo gespeelde nummers. Het blijft misschien niet echt hangen, maar is toch leuk om regelmatig even op te zetten. En live is het helemaal genieten. Wat is die zanger enthousiast tijdens zijn optreden. Vliegt van links naar rechts op het podium.

Baltasound
Bert Wasbeer schreef:

Misschien moet ik maar eens een paar weekjes jaren 90-britpop gaan draaien?

Precies

manasse
ja... ik hoor dat ze live echt erg goed zijn, ik ga ze volgende week ff keuren in melkweg. Lekker opwekkend album dit, luistert goed weg... stukke beter dan zijn opvolger...

avatar van melis333
Wel een grappig album

Raar dat niemand Caught in your trap als favoriete nummer noemt!

avatar van repelstefan
Leren kennen door het voorprogramma van de Arctic Monkeys dacht ik. Een van mijn meest gedraaide albums destijd in mijn indie-rock periode. Zag hem staan in mijn itunes en kreeg goede herrineringen . Toch nog maar even een verdiende 4 gegeven.