Faces - Stay with Me (2012)

Alternatieve titel: Anthology

Label: Rhino

1. Stay with Me (4:38)
  2. Miss Judy's Farm (3:38)
  3. Cindy Incidentally (2:35)
  4. You're So Rude (3:42)
  5. Flying (4:13)
  6. That's All You Need (5:05)
  7. My Fault (3:05)
  8. Had Me a Real Good Time (5:48)
  9. Richmond (3:04)
  10. Too Much Woman [Live] (5:26)
  11. Love Lives Here (3:06)
  12. Debris (4:34)
  13. Just Another Honky (3:32)
  14. On the Beach (4:15)
  15. Wicked Messenger (4:06)
  16. Too Bad (3:13)
  17. Rear Wheel Skid [Single Version] (4:44)
  18. Love in Vain [Live] (6:22)
  19. Ooh La La (3:31)
  20. Maybe I'm Amazed [Single Version] (3:37)
  21. Memphis, Tennessee (5:28)
  22. Pool Hall Richard [Single Version] (4:23)
  23. Bad 'N' Ruin (5:23)
  24. You Can Make Me Dance, Sing or Anything (Even Take the Dog for a Walk, Mend a Fuse, Fold Away the Ironing Board, or Any Other Domestic Short Comings) [Single Version] (4:30)
  25. Last Orders Please (2:35)
  26. Around the Plynth (5:49)
  27. Three Button Hand Me Down (5:44)
  28. As Long as You Tell Him [Single Version] (4:18)
  29. Glad and Sorry (3:06)
  30. Pineapple and the Monkey (4:22)
  31. Flags and Banners (2:00)
  32. Sweet Lady Mary (5:46)
  33. Silicone Grown (3:06)
  34. Shake, Shudder Shiver (3:13)
  35. Borstal Boys (2:53)
  36. Gasoline Alley [Live] (2:05)
avatar van Rinus
Als je niet van plan bent de reguliere albums te kopen, is dit de verzamelaar voor je. Alle essentiële songs staan er op en alle albums worden uitgebreid aan gedaan. Daarnaast prima geremasterd. Puike verzamelaar en maakt The Best of, Good Boys ..... uit 1999 overbodig.

De subtitel bij You can make me Dance,Sing or Anything zegt wel iets over het ondeugende en authentieke karakter van deze band. Mis hier alleen I Wish it would Rain, van een band die veel meer invloed heeft gehad op de muziekgeschiedenis dan velen doen vermoeden.

Met 265 stemmen voor hun gehele oeuvre bedenkelijk ( belachelijk) laag bedeeld. Maar wat een talent, wat een charisma, wat een ongepolijste (live) band, wat voor krachtige en prachtige liedjes. Niet voor niets bejubeld, bewierookt door collega musici en bands als Guns and Roses en Bon Jovi. Fans en Faces hebben er vaak een dolle boel en puinhoop qua podium, hotelinrichting van gemaakt, maar on stage schijnen er ook fabelachtige mooie dingen te zijn gebeurd, met een magische sfeer.

Faces hereniging ( van de overgebleven leden in samenwerking met gasten, in 2015 een concert gegeven voor een goed doel ) hangt in de lucht volgens Kenny Jones in een interview vorig jaar. Ook een album met oud ( nooit uitgebracht ) en nieuw materiaal schijnt er te komen. Vooralsnog is Ronnie Wood druk met The Stones, plus andere creatieve ( schilder) projecten en Rod met een Britse tour, volgend jaar gevolgd door Australie, Nieuw Zeeland, Canada en Amerika. Afwachten dus.