Blue Cheer - The Beast Is Back (1985)

1 stem

Label: Megaforce

1. Nightmares (5:03)
  2. Summertime Blues (3:58)
  3. Ride with Me (5:25)
  4. Girl Next Door (3:40)
  5. Babylon (4:12)
  6. Heart of the City (4:19)
  7. Out of Focus (3:44)
  8. Parchment Farm (6:55)
avatar van Arjan Hut
Comeback-lp van oer-hardrocktrio Blue Cheer, met zanger/bassist Dickie Peterson en drummer Paul Whaley, aangevuld met gitarist Tony Rainier. Dit album had ik al een paar jaar op de korrel, en nu toch eens aangeschaft. De helft van de nrs zijn al eens eerder opgenomen, had de band niet genoeg nieuw materiaal? De nieuwe titels klinken moderner, ipv opgevoerde bluesrock schuurt Blue Cheer hier tegen de heavy metal aan. De ruige strot van Peterson past daar uitstekend bij en Rainier scheurt er op zijn gitaar ook lekker op los. Ride with me en Girl next door zijn favorieten. Half minpuntje voor het recyclen van de ouwe hits.