Bright Eyes & Neva Dinova - One Jug of Wine, Two Vessels (2004)

Folk
Label: Crank!

1. Tripped (3:16)
  2. Black Comedy (2:26)
  3. Poison (3:40)
  4. I'll Be Your Friend (4:07)
  5. Get Back (4:09)
  6. Spring Cleaning (4:14)
  7. Rollerskaring * (3:32)
  8. Happy Accident * (3:12)
  9. Someone's Love * (2:48)
avatar van Xel
Xel
Van deze EP is een nieuwe versie verschenen, met vier nieuwe nummers!

IK heb vandaag de reïssue opgehaald en gelijk beluisterd. Van de EP uit 2004 had ik nooit gehoord, maar door puur toeval kwam ik er achter dattie bestond en met 4 nieuwe nummers was aangevuld. Als Bright Eyes liefhebber was ik natuurlijk heel benieuwd wat voor soort muziek erop stond, want Conor Oberst is redelijk onvoorspelbaar in zijn muziek. Maar ik ben zeer verrast, in positieve zijn. Opgenomen in een kelder. Samen met Nena Dinova ( voor deze cd nog nooit van gehoord) Samenwerking van 2 verschillende muzikanten kán leiden tot hele mooie dingen. En dat is in dit geval is dat hier heel erg het geval m.i. Bright Eyes gebruikt niet teveel electronische tierelantijntjes en Nena doet ook zijn "ding" De eerst 4 nummers zijn nieuw en erg goed (even op het eind van track 2 dreigt B.E. even te veel terug vervallen in eletronisch geweld, maar dat duurt maar even. Het allerlaatste nummer is van Nena Dinova en maakt na één luisterbeurt nog de meeste indruk. Het is een heerlijke back-to-basic muziekcd. Goed gitaarspel, nergens te overdreven of te rauwe solo's. Kortom een album, dat heel erg de moeite waard is om door meerdere mensen te beluisteren. Wat mij betreft een aanrader voor wie deze EP+, zullen we maar zeggen, om te gaan beluisteren. Er staan 10 tracks op en eigenlijk niet één slecht nummer. Dus kom op en luister!!!

Allemachtig, vanmorgen weer eens op de koptelefoon beluisterd en verhoog 'm gelijk naar 5*! Wat een heerlijke cd! Ik heb nog even doorgespeurd op internet naar Nena Dinova. Ik dacht dat dat een artiest was, maar dat schijnt een groep te zijn uit Omaha, Nebraska. Volgende week ga ik gelijk alles (zijn maar 3 cd's) bestellen. Wat klinkt dat goed, zeg. Ik was niet de enige, die nooit van de groep gehoord heb, want hij is op Musicmeter niet op te zoeken. Zo zie je maar. Je bent nooit oud genoeg om nieuwe dingen te ontdekken.

Ik ben helemaal op deze cd. En dat binnen 2 dagen!!! Wel de reïssue , met zijn 4 nieuwe nummers erbij. Zijn er mensen bij MuMe, die de groep Nena Dinova kennen en er een mening over hebben? Ik ben heel benieuwd daarnaar!

avatar van Xel
Xel
ik ken Nena Dinova alleen van deze EP+.... Vooralsnog klinkt het goed, al moet ik zeggen dat de Bright Eyes nummers me meer liggen.
Ik heb dan ook niet de behoefte direct om Nena Dinova cd's aan te schaffen.

Misschien toch eens via internet Neva Dinova wat te gaan "proeven", Xel. Ik heb dat inmiddels gedaan en het klinkt verdomd goed. Het eerste nummer van de reïssue: Rollerskating is een erg lekker nummer. Ik hoor een een Cure-achtig gitaarrif in en afe entoe heb ik het idee dat Ray Davies (Kinks) aan het zingen. De rest blijft voor mij onveranderd 5 sterren waard

Ik heb net de nieuwe versie gekocht met de 4 nieuwe nummers. Ze zijn zeker een goede aanvulling. Ik ben toch vooral fan van Bright Eyes, hoewel Get Back ook best mooi is.

De beste nummers vind ik Happy Accident en I'll be Your Friend, maar eigenlijk zijn de andere nummers van Bright Eyes ook best goed.

Dankzij de 4 goede nieuwe nummers, krijgt het album een half puntje erbij: 3,5/5

Stiekem ben ik aan het wachten op een geheel nieuw album van Bright Eyes.