Vanishing Kids - Heavy Dreamer (2018)

Label: Svart

1. Creation (7:44)
  2. Heavy Dreamer (7:56)
  3. Without a Sun (5:05)
  4. Mockingbird (5:23)
  5. Eyes of Secrets (5:07)
  6. Reaper (7:30)
  7. Rainbows (6:44)
  8. Magnetic Magenta Blue (5:30)
avatar van Don Cappuccino
Creation
Reaper

Net wanneer je denkt dat je jaarlijst redelijk vast begint te worden, komt uit het niets Vanishing Kids opzetten met het bloedmooie Heavy Dreamer. De band opent magistraal met Creation en vooral het titelnummer is echt ontzettend dromerig en mooi met smaakvolle Mellotron-lagen. Jaren '70 progrock meets My Bloody Valentine. Vanishing Kids combineert behoorlijk wat subgenres (doom, stoner, post-rock, shoegaze, post-punk, progrock), maar weet daar een hele eigen en vooral dynamische mix van te maken. Het helpt ook dat de band met Nikki Drohomyreky een zangeres heeft met een zeer karakteristieke, emotievolle en soulvolle stem. 50 minuten vliegen voorbij!

avatar van wizard
Een van de weinige albums van 2018 die echt indruk op me hebben gemaakt.