Silje Nergaard - Darkness Out of Blue (2007)

Noorwegen
Pop / Jazz
Label: Universal

1. Paper Boats (4:01)
  2. Darkness Out of Blue (5:23)
  3. Diner (4:46)
  4. Wastelands (5:26)
  5. When Judy Falls (6:00)
  6. The Beachcomber (6:35)
  7. What Might Have Been (4:26)
  8. Aren't You Cured Yet (4:41)
  9. Who Goes There

met Márcio Faraco

10. Before You Called Me Yours (4:29)
  11. How Are You Gonna Deal with It (5:34)
  12. Let Me Be Troubled (6:56)
avatar van bawimeko
Van sommige 'markten' snap ik niks. Waarom koopt iedereen (nou ja..) matige albums van Norah Jones en waarom te weinig cd's van deze zangeres?
Geen idee. Silje Nergaard is al een tijdje actief en bekend in de jazz-wereld, en gezien de sound van deze cd is het tijd voor een cross-over! Lap-steel-pedal gitaren, prachtige ballads, Metheny-achtige begeleiding en een kristalheldere stem...
****!

At First Light is een cd die ik nog graag op zet. Kwalitatief erg goed voor wat betreft het genre waarin ze opereert (lichte jazz, jazz-pop, whatsoever).
Nu ik haar live ga zien optreden in Lantaren-Venster te Rotterdam werd het dus tijd voor deze nieuwe, er zit er zelfs nog eentje voor die ik niet ken.
En eigenlijk is het niet zo schokkend anders dan dat favoriete At First Light. Gewoon weer heel goed en Norah Jones liefhebbers zouden zeker eens moeten luisteren naar noorse Silje!!!

avatar van Reijersen
Die stem! die stem! Prachtig gewoon. Wederom een cd vol met mooie liedjes van Silje en ik luister dit zeker vaak. Het wordt tijd om Social_Mask hierover te informeren!

4 sterren.

avatar van Mjuman
Silje Nergaard 2 * gezien op Northsea Jazz; en eenmaal in Tivoli; de tweede maal toen deze plaat net uit was - wat een heldere sprankelende stem en hoe mooi ingetogen gemusiceerd. Op verzoek van de band was de bar tijdens het concert gesloten en dat was heel fijn. Een heel mooi, muzikaal album,