Hidden Land - Perspectives (2018)

Zweden
Folk
Label: Volkoren

1. Wait Upon (1:55)
  2. Remind Me (5:07)
  3. Trinity (4:32)
  4. First Snow (4:01)
  5. Dark Is as Light (2:41)
  6. Excelsior (1:30)
  7. Dark Is as Light Pt. 2 (3:25)
  8. Stripes (3:58)
  9. Homeward (1:50)
  10. Kom Morgon (2:21)
  11. Perspectives (5:24)
avatar van Broem
Met veel belangstelling een bespreking gelezen van dit album op de site van hifi.nl. Aandacht was getrokken en verdorie wat een plaat. Dit is er eentje die van begin tot eind binnenkomt. Twee, voor mij volslagen onbekende artiesten. De uit Californië afkomstige Miles O’Mainnian en de Zweed Johan Lager. Een enorm sfeervol en filmisch album. Vol met soundscapes en bijzondere instrumenten. Doet me sterk denken aan een kruising tussen Sigur Ros en Nils Frahm. Feestje om naar te luisteren. Ik schat in zeker iets voor aERodynamIC en Lura Maar de rest hoeft zich vooral niet in te houden. Eens kijken of ik het album op vinyl kan krijgen bij dat mooie Volkoren label.

Absoluut een sfeervol album. Alleen al de hoes is schitterend te noemen. Soms iets té sferisch en dan weet Hidden Land me niet echt te raken zoals een Sigur Rós dat wel doet.
Ik moet gek genoeg een beetje aan Roo Panes denken af en toe (ook al is die vergelijking misschien wat ver gezocht).

avatar van Lura
Bedankt voor de tip, Broem, ga luisteren. De hoes doet me aan een frivole ECM hoes denken.

avatar van Manfield
De kern van dit album zit voor mij in het folk nummer "Remind Me" en anderzijds het modern klassieke "trinity". Heel fijn album met een prachtig geluid.

Manfield schreef:

Leuk om te lezen. Een album wat ‘out of the blue’ zo’n gave indruk maakt. Inmiddels een behoorlijk aantal keren geluisterd en voor mij een pareltje. Net op tijd om m’n top 10 voor 2018 nog aan te passen. Bijzondere sound en dito aantrekkingskracht voor deze fijnbesnaarde liefhebber

Edit: de clip Hidden Land - Remind Me (Official Video) - YouTube

avatar van koosknook
Mooie sferische plaat, zonder al te veel langdradige drones maar met veel gebruik van echte instrumenten. Doefreffende folky accoustische gitaar klanken, violen en (minimal))music pianospel voeren het decors. Je waant in de uitgestrekte en onherbergzame gebieden van Noord-Zweden.
Het vocale nummer van m.n. 'Dark is the Light' komt wel gevaarlijk dicht bij Sigur Rós.
Nou ja, wanneer Sigur Rós dit jaar zelf niet met een album komt, is dit toch een mooi alternatief.

avatar van Broem
En volle bak voor mij. Verslavend mooi.