Ready for the World - RFTW (1985)

R&B / Dance
Label: MCA

1. Tonight (4:58)
  2. Digital Display (5:36)
  3. Ceramic Girl (4:17)
  4. Deep Inside Your Love (4:22)
  5. Oh Sheila (4:00)
  6. Human Toy (4:32)
  7. Slide Over (5:03)
  8. Out of Town Lover (5:02)
  9. I'm the One Who Loves You (4:32)
Ooit heel goedkoop deze LP gekocht vanwege de hit Oh Sheila. Het stond vol met van die typische jaren '80 r&b/dance/pop nummers en ze waren geinspireerd door de Minneapolis-sound van Prince.
Er werd dan ook altijd gezegd dat Oh Sheila over Sheila E ging maar dat bleek niet zo te zijn. Sheila bekte gewoon lekker als vrouwennaam in dit nummer. Jammer dat ik daar jaren later achter kwam want voor mij was dit altijd een ode aan Sheila E en in die jaren vond ik haar geweldig.
Die hit springt er wel uit en verder was het album eigenlijk mijn ding niet zo: iets te kwijlerige ballads en iets te veel nummers met telkens weer diezelfde beat.

Ik dacht dat deze band altijd een one-hit-wonder was maar het blijkt dat ze toch nog aardig wat albums gemaakt hebben waarvan de meest recente zelfs uit 2011 stamt. Wel met grote onderbrekingen: na dit debuut volgde er nog 2 in de 80's en eentje in 1991 om pas in 2004 een comeback te hebben en vorig jaar dus wederom een poging. Allemaal zonder noemenswaardig succes overigens.

avatar van Minneapolis
aERodynamIC schreef:
ze waren geinspireerd door de Minneapolis-sound van Prince.

Digital display was ook een single. Het ritme en synths leek verdacht veel op een iets vertraagde Something in the water does not compute.

Oh Sheila vind ik zo'n typisch 80's R&B hit uit het rijtje Alice, i want you just for me (Full Force), Rumors (Timex Social club), The Rain (Oran Juice Jones), Midas Touch (Midnight star), Glow (Rick James), I feel for you (Chaka Khan) en Solid (Ashford & Simpson) zo even uit het hoofd, afdeling jeugdsentiment.
Als singletjes welteverstaan, want zelfs toen zag ik al weinig in de albums.

avatar van Jordipordie
Minneapolis schreef:

Als singletjes welteverstaan, want zelfs toen zag ik al weinig in de albums.

Thanks! Mooi voor mijn 80's playlist. Deze miste ik allemaal nog