Bobbie Gentry & Glen Campbell - Bobbie Gentry & Glen Campbell (1968)

Country / Pop
Label: Capitol

1. Less of Me (2:08)
  2. Little Green Apples (3:13)
  3. Gentle on My Mind (3:07)
  4. Heart to Heart Talk (2:52)
  5. My Elusive Dreams (3:11)
  6. (Its Only Your) Imagination (1:53)
  7. Mornin' Glory (2:52)
  8. Terrible Tangled Web (2:02)
  9. Sunday Mornin' (2:30)
  10. Let It Be Me (2:04)
  11. Scarborough Fair / Canticle (3:20)
Dit duo album met Glen Campbell zit ook in de geweldige boxset The Girl From Chickasaw Country. Het is een buitenbeentje, want het past niet echt in de eigen sound van Bobbie Gentry. Ze schrijft zelf ook veel nummers, op dit album staat er maar eentje: Mornin' Glory. Verder is het eerder een Glen Campbell plaat en dat vind ik wat minder. Als ze samen (tegelijk) zingen hoor je hem ook vooral en dat is natuurlijk jammer, want Bobbie Gentry heeft juist zo'n mooie stem.

Een aardig nummer vind ik opener Less of Me, heel aardig vind ik het bekendere Campbell nummer Gentle on my Mind (uit 1967), Mornin' Glory dus en de Simon & Garfunkel cover Scarborough Fair / Canticle. Het is alles bij elkaar een aardige plaat, maar meer ook niet. Jammer is ook hier dat een goede single niet op het album staat: All I Have To Do Is Dream. En ook de alternatieve versie van Sunday Morning op de cd uit de boxset klinkt beter.

avatar van spinout
Ik ben het met west eens dat dit meer een Campbell album is, dan een Gentry album. Gentry deed destijds een tournee met Campbell waar ze dus ook niet de hoofdact was. Misschien heeft dat mee gespeelt tijdens het opnemen van het album. Wel was dit album een groot succes. Nummer één in de Billboard Country Charts en nummer elf in de Billboard LP Charts. En ook goud in januari 1969, na vier maanden dus al.
(Campbell heeft Jimi Hendrix ook nog gitaartips gegeven, maar dit terzijde).