The Paradise Bangkok Molam International Band ‎ - 21st Century Molam (2014)

1 stem

Thailand
Folk / Wereld
Label: Studio Lam

1. Sao Sakit Mae (5:19)
  2. Roob Lor Pu Tai (3:44)
  3. Kwang Noi Chaolay (3:19)
  4. Studio Lam Plearn (3:26)
  5. Diew Phin Rotfai Kwamreo Soong (3:33)
  6. Lam San Disco (4:32)
  7. Zerng India Prayuk (2:46)
  8. Kiew Sao Pu Tai (4:48)
  9. Diew Khean Tidsoot (2:35)
  10. Show Wong Molam International (3:35)
  11. Lam Tang Wai Yook Pattana * (4:02)
  12. Pu Tai Dub * (3:55)
BrotherJohn
De Laotiaanse / Noordoost Thaise traditionele molam muziek in een instrumentaal rockjasje gestoken. Van oorsprong alleen een bamboe mondorgel + driesnarige luit + percussie, maar nu in een volwaardige rockband bezetting. Soms een beetje richting dub, soms een beetje richting disco, soms een beetje richting surf. Het gaat echter nooit ten koste van de traditionele klanken, opgewekte melodieën en herkenbare songpatronen. Eigenlijk heel welkom, zo'n gemoderniseerd en goed geproduceerd molam album.

avatar van Chameleon Day
Zojuist het optreden van de band bijgewoond op de binnenplaats van het Humboldt Forum in Berlijn. Fraaie, hypnotiserende performance. Kende de band niet. Repetitieve, bedwelmende muziek. Groovende en funkende bas en drums op een bedje van eindeloos repeterende luit- en mondorgelklanken. Binnen drie minuten kwam het zeer gemêleerde publiek - afkomstig uit alle windhoeken - in beweging. Geen houden aan. Muziek die het, denk ik, op plaat lang niet zo goed doet als live (ken nog geen albums van de band). Je moet de bas en drums in je onderbuik voelen. Dan werkt het…