DJ Sprinkles & Hardrock Striker - Skylax House Explosion (2018)

Verenigde Staten / Frankrijk
Dance / Electronic
Label: Skylax

1. Garage Shelter - Soul 2 Soul [An Outro] (1:28)
  2. An Expresso - Club Called the Garage (6:31)
  3. Jason Grove - John Blue (5:52)
  4. Nick Beringer - Gasp (6:31)
  5. Simoncino - Inga's Creme [Chez Damier Morning After Mix Part One] (6:07)
  6. Soul System - Everything Must Change (7:03)
  7. Sameed - Bad You (5:03)
  8. Damien Zala - Shake Vibration (5:42)
  9. F.T.G., Belfie en Alex Tea - Public Enemy (5:03)
  10. Joey Kay - All Night (5:53)
  11. Lady Blacktronika - Right Direction (7:49)
  12. Carlos Nilmmns - Gwen's Song (5:27)
  13. Violence FM & The Underground Soulsavers - Soleil Mauve (9:24)
  14. Lady Blacktronika - Again See Spring (1:39)
  15. Sinan Kaya - Whats's Mine (6:47)
  16. Urban Inc. - Beatdown (3:40)
  17. Jason Grove - Streets (6:16)
  18. Love Island - A Feelin' (5:09)
  19. Octo Octa - We Will Be Together Forever (4:11)
  20. Rosenhaft - Voyager (6:31)
  21. Octo Octa - We Will Be Together Forever (1:52)
  22. Concept e25 - What Did You Say (6:44)
  23. Kuba Sojka - Walk on Moon (5:37)
  24. Groove Riddim - The Difference (6:12)

met The Nathaniel X Project

25. Niko Marks - Real Funk Don't Die (4:37)
  26. Signal ST - Bongo Trax (2:52)
  27. Mike Sharon - Free Your Mind (5:36)
  28. Garage Shelter - Attempt [Lonely Heart Dub] (5:32)
  29. Peter Black en Hardrock Striker - Dreamtime (4:26)
avatar van panjoe
panjoe (moderator)
Op de valreep lijk ik dan toch nog een mixalbum gevonden te hebben die op zijn minst in de buurt zal komen van een vermelding in het eindejaarslijstje. Beide DJ's draaien een dik uur aan heerlijke deep house in elkaar, dat voor de gelegenheid van de verjaardag van Hardrock Strikers Skylax label voornamelijk uit tracks van dat label (en sublabels) bestaat. Op het prachtige Walk on Moon na kende ik nog geen enkele track uit de mix, maar ik denk dat ik naar aanleiding van deze plaat wel meer van het label ga checken.

Beide mixen tappen uit hetzelfde melodieuze deep house vaatje, maar er is enig subtiel verschil te ontdekken: Sprinkles houdt het tempo en de intensiteit wat lager en de vocalen zitten wat dieper in haar mix verstopt; Hardrock Striker brengt iets meer uitbundigheid en excentriciteit in. De resulterende dubbel-CD is erg prettig luistermateriaal en, zoals eigenlijk alles van DJ Sprinkles, voer voor de echte housepurist.