menu

Woody Shaw - Woody III (1978)

mijn stem
4,25 (6)
6 stemmen

Verenigde Staten
Jazz
Label: Columbia

  1. Woody I: On the Newark (7:19)
  2. Woody II: Other Paths (6:50)
  3. Woody III: New Offerings (8:30)
  4. To Kill a Brick (7:40)
  5. Organ Grinder (5:31)
  6. Escape Velocity (11:07)
totale tijdsduur: 46:57
zoeken in:
avatar van Tony
5,0
Met Woody Shaw (cornet en flugelhorn), Charles Sullivan (trompet), Rene McLean (fluit, sopraan sax), James Spaulding (alt sax), Carter Jefferson (tenor sax), Curtis Fuller en Steve Turre (beiden trombone), Onaje Allan Gumbs (piano), Buster Williams (bas), Victor Lewis (drums), Azzedin Weston en Nobu Urushiyama (beiden percussie).

Superpersoonlijk album van Woody Shaw. Kant 1 van het album verhaalt over de geboorte van zijn zoon Woody III en het waarschijnlijk mede daardoor herstelde contact met zijn vader Woody I. Het leven lachte hem toe. Hij was een gelukkige gezinsman en door de overstap van Muse naar Columbia, waar hij van 1977 tot 1981 onder contract stond, gingen de budgetten om albums op te nemen flink omhoog. Op Rosewood en vooral deze Woody III hoor je naast het quintet nog een aantal extra blazers en 2 extra percussionisten. Alle muzikanten lijken doordrongen van het feit dat het hier 3 composities betrof die veel voor Woody betekenden, want het eindresultaat klinkt adembenemend mooi, met een ideale mix van sterke composities en avontuurlijke solo's. Laat je niet misleiden door de wat suffige hoes, wat ik me kan voorstellen als je het achtergrondverhaal niet kent (ik vind 'm geweldig trouwens, want wie gaat er nou met zijn pasgeboren kind en vader op een platenhoes staan), want dit is gewoon een van de jazz hoogtepunten van de jaren '70.

avatar van Mssr Renard
4,5
Als (voormalig) progrockliefhebber vind ik het 20 minuten durende epos van kant A natuurlijk fantastisch, en dat is het ook.

Ik vind jazz op zijn mooist als het een verhaal vertelt. En dat verhaal mag je natuurlijk ook zelf verzinnen. Ik heb geen vader noch zoon, maar ben toch ontroerd door de muziek.

Gast
geplaatst: vandaag om 13:42 uur

geplaatst: vandaag om 13:42 uur

Let op: In verband met copyright is het op MusicMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.