Switch 2 (2002)

België
Dance
Label: 541

1. Timo Maas - Help Me [Radio Mix] (2:51)

met Kelis

2. Cassius - The Sound of Violence [Original Radio Edit] (3:28)

met Steve Edwards

3. Kenny Hawkes - Dance for Me (5:16)

met Marcel en Kimra

4. Dzihan & Kamien - Sliding [Radio Edit] (3:43)
  5. Roni Size - Playtime (4:57)
  6. Slam - Visions [Ewan Pearson Radio Edit] (3:52)

met Dot Allison

7. Tiefschwarz - Acid Soul [Album Version] (4:54)
  8. Blaze - Do You Remember House? [Original Radio Edit] (2:56)

met Palmer Brown

9. Tomaz - Sunshine (6:10)

met Filterheads

10. Lamb - Sweet [Lee Coombs Mix] (5:09)
  11. Moodlex - Amazing (5:04)
  12. Derrick L. Carter - Where U At? (5:29)
  13. Peshay - Satisfy My Love (7:48)

met Flytronix

14. Alexander Kowalski - Hot Spot [Jesper Dahbäck Remix] (5:31)

met Raz Ohara

15. Akufen - My Way (6:27)
  16. The Streets - Weak Become Heroes (5:21)
  17. Coloursound - Fly with Me [Radio Edit] (3:22)
  18. Miss Kittin - Sweet Dreams (3:44)

met The Hacker

19. Layo & Bushwacka! - All Night Long (5:33)
  20. 4Hero - Hold It Down [Bugz in the Attic's Co-Operative Mix] (6:02)
  21. High Contrast - Music Is Everything (7:00)
  22. Lady B - Swany [Vitalic Remix] (5:15)
  23. Drumattic Twins - Feelin' Kinda Strange [Radio Edit] (3:07)
  24. King Britt - Freedom (4:30)

met Oba Funke

25. Ils - No Soul [Radio Edit] (3:26)
  26. Soul Designer - Detroit Sound (6:23)
  27. The Parallax Corporation - Crocodiles in the Sky (4:01)
  28. Carlito - So Liquid (5:40)
  29. Swirl - People Fears (5:21)
  30. Khan - Say Goodbye [LoSoul's 'She's Homeless' Mix] (6:29)

met Julee Cruise

thejazzscène
Raar dat op de site niet meer van deze albums te vinden zijn. De Switch reeks van Studio Brussel (Belgische radiozender) begon in 2001 en blijft elk jaar maar albums bij maken. Het concept is hetzelfde als bij de Afrekening: de beste hits van dat jaar op cd uitbrengen. Hier gaat het om allerlei elektronische muziek hitjes in plaats van Rock/pophits in de "afrekening" -reeks.
Het bleek toch een enorm goede zet te zijn geweest. Komt dat doordat elektronische dancemuziek zo stilaan bij het hele jeugdige publiek haar aanhang vindt? Ik weet het niet al vermoed ik wel zoiets.
Kortom hits. Af en toe vallen er wel eens lekkere nummers tussen maar er staat vaak te veel platte dancemuziek op. Dat stoort me wat aan de reeks. Maar het is wel leuk om in huis te halen als je de toffe nummers van dat jaar te weten wil komen zonder de context ervan in te zien. Dansen dus.

thejazzscène schreef:

Die Studio Brussel-verzamelaars (bv. ook die van de Afrekening) zijn nauwelijks te vinden en dus bekend in Nederland. Maar als ik tijd heb wil ik deze reeks wel toevoegen hoor.

thejazzscène
Ik denk dat je beter je tijd investeert in nieuwe albums. Dit zijn verzamelaars van hits waarvan ik dacht dat de mensen die niet erg met het elektronische muziekgenre bezig zijn, deze zouden hebben toegevoegd.
Ik denk dat vrijwel elke jeugdige Belg wel al eens van de naam moet gehoord hebben. Natuurlijk is dat in Nederland anders... Maar daar zal wel een tegenhanger van te vinden zijn (Swatch ofzo )?

avatar van tnf
tnf
herman schreef:

Zeer makkelijk te bestellen via Proxis.be --> voor zover ze ze nog op voorraad hebben.

Ik heb de delen 2 t/m 10, waarvan ik de meeste op die site heb gehaald. Hoewel ik ze vooral gekocht heb als 'geschiedkundig overzicht van de dance' (toen ze wat ouder werden en dus goedkoper). Wat dat betreft zijn ze best informatief cq. interessant.

Qua in hoeverre ik er echt van geniet komt het meeste wat erop staat rond de zeven uit. Geldt voor alle delen. Het is doorgaans eigenlijk verdomd goed in elkaar zittende muziek, maar het klinkt over de gehele linie wel wat hipper dan dat ik zelf ben.