Midlake - Milkmaid Grand Army EP (2001)

Rock / Pop
Label: Basement Front

1. She Removes Her Spiral Hair (3:38)
  2. Paper Gown (4:30)
  3. Excited But Not Enough (4:18)
  4. I Lost My Bodyweight in the Forest (1:18)
  5. Simple (3:49)
  6. Roller Skate (Farewell June) (3:34)
  7. Golden Hair (3:41)
avatar van Svendra
Mooi debuut van de Texaanse geweldenaars met als hoogtepunten 'Exited But Not Enough' en 'Roller Skate'. Hier is de invloed van Radiohead nog goed te horen.

avatar van dynamo d
Roscoe vind ik het allermooiste nummer van Midlake maar dit is ook een erg goede EP. Het is ietsje ruiger dan ander Midlake-werk maar zeker niet minder. Zoals Svendra opmerkt, hoor je inderdaad de invloed van Radiohead. Paper Gown en Excited But Not Enogh vind ik de beste nummers van de Milkmaid Grand Army EP.

avatar van Darkzone
Svendra schreef:
Hier is de invloed van Radiohead nog goed te horen.

Precies mijn gedachte toen ik hier net naar luisterde. Behoorlijk anders dan hun latere albums, maar ook niet verkeerd.