Jah Lude - Yachin Neger (2012)

1 stem

8. Metahu (4:27)
  9. Asio Bellema (3:39)

met Tadele Roba

10. Zerafye (4:15)
  11. Ye Irgib Amora (3:20)
  12. Inde Isachew (4:09)
  13. Fayamo (4:10)
  14. Ye Geter Lij (2:57)
  15. Godanaw Sew (2:59)
  16. Alehu (4:06)
avatar van Pietro
Dankzij mijn Ethiopische vrouw (die ik overigens in Duitsland heb leren kennen), ben ik indirect in aanraking gekomen met de muziek van Jah Lude. Met name tijdens mijn eerste bezoeken aan het land was het namelijk nauwelijks mogelijk om te ontsnappen aan de muziek van Jah Lude, die uit diverse winkels en auto's schalde in de drukke straten van Addis Abeba. Dat was in 2012, niet lang na de release van dit album.

Jah Lude is een veelbelovende muzikant die typisch Ethiopische muziek koppelt aan gangbare reggaeklanken, wat uiteindelijk geleid heeft tot aanstekelijke songs als Zerafye, Ye Irgib Amora en Dance Dance. Het is geen baanbrekend album, maar wel eentje die heerlijk wegluistert. Ook als je de lastige taal, het Amhaars, niet machtig bent.