Saccharine Trust - Paganicons (1981)

Rock / Punk
Label: SST

1. I Have ... (1:56)
  2. Community Lie (1:25)
  3. Effort to Waste (2:26)
  4. Mad at the Co. (0:36)
  5. I Am Right (2:21)
  6. We Don't Need Freedom (1:26)
  7. Success and Failure (1:28)
  8. A Human Certainty (5:10)
avatar van wendyvortex
In tegenstelling tot de andere klassieke SST-bands als Black Flag, Minutemen, Meat Puppets en Hüsker Dü bereikte Saccharine Trust nooit een echt groot publiek.

Ligt zeker niet aan de kwaliteit van hun muziek.
Klinkt hier als een kruising van Dead Kennedys en Mission Of Burma.
Met punk heeft het echter weer niet zo heel veel te maken.

Het onbeschrijflijke back-catalogue-beleid bij SST is een aanfluiting. Alleen de grote successen zijn nog te krijgen en de projectjes van eigenaar Greg Ginn.
En dan te bedenken dat SST ooit begon als het electronica-zaakje dat hij had overgenomen van zijn vader. Greg had meer interesse in zijn punkbandje Black Flag en bracht hun eerste single zelf uit op het eigen labeltje: SST.

Maar goed die Saccharine Trust-platen zijn nog redelijk leverbaar.
Zoek je nog wat fantastische begin jaren 80 gitaarmuziek die zich net heeft losgeweekt van de punk probeer dan deze band eens.

avatar van spinout
Dit lijkt mij toch wel punk. Het probleem met punk muziek is dat het zelden echt goed is. Ook dit is redelijk. Geen aansprekende nummers, matig gespeeld, slecht gezongen. Het langere slotnummer steekt er positief bovenuit.

avatar van bennerd
spinout schreef:
Het probleem met punk muziek is dat het zelden echt goed is.

Auw.