South Austin Jug Band - Dark and Weary World (2005)

1 stem

Country / Folk
Label: Blue Corn

1. Dark and Weary World (5:01)
  2. Ghost (3:11)
  3. Karma (3:28)
  4. Overdrivin' the Mic (4:14)
  5. Raleigh and Spencer (3:04)
  6. Coon Ass (3:08)
  7. She Don't Care About Me (2:42)
  8. Weather on the Wood (5:18)
  9. Summer Sunset (8:26)
  10. Delirium (2:13)
  11. Lady Be Good (4:30)
  12. No Baby Swings Like Mine (2:38)
  13. Bluegrass in the Backwoods (4:54)
5 jonge honden die uit de buurt van Texas komen starten eerst een punkbandje, maar de punk verdwijnt al snel. Deze 5 jonge muzikanten komen allemaal uit zeer muzikale families en al snel keren ze naar de traditie. Hoewel...bijvoorbeeld de bluegrass van Bill Monroe is een inspiratiebron, maar ze gaan zo hun eigen weg en koers dat de Amerikaanse pers al snel andere benamingen voor hun muziek had : Newgrass, neo-jug en swinging Lone Star beatnik country. Ja, bluegrass is nog wel te herkennen net als wat country, maar de groep gooit er net zo makkelijk een scheut balkan/zigeunermuziek of wat Ierse folk door. En ze schromen ook niet, zo was al duidelijk op hun vorige plaat om bijvoorbeeld een nummer van Jimmy Hendrix te coveren, zoals ze dat op deze plaat doen met Gerschwin (Lady be good).
Wat in ieder geval opvalt is hun zeer goede beheersing van hun instrumenten, live hebben ze niet voor niets een prima reputatie opgebouwd. De basis blijft opzwepende bluegrass, maar gelukkig gaan ze er heerlijk vrij mee om.
Leuke muziek, misschien een tip voor het Bluegrass festival in Rotterdam voor 2024. Zouden ze prima op hun plek zijn.