Alisha - Alisha (1986)

Pop / Dance
Label: Vanguard

1. All Night Passion [Original Version] (6:48)
  2. Stargazing (5:25)
  3. Baby Talk (5:39)
  4. Too Turned On (6:18)
  5. Boys Will Be Boys (3:33)
  6. One Little Lie (4:32)
  7. All Night Passion [Special Album Remix] (7:05)
avatar van Madonna
.Heeeeeyyyy...... "baby talk" vond ik altijd wel een lekker dans nummer. Beetje Madonna achtig. Into the groove. Het album ken ik niet verder.

avatar van trebremmit
Hoorde net All Night Passion op youtube, heel aardig nummer zeg, haar stem lijkt erg op die van Madonna.

avatar van PEN15
Staat zo te zien niet bijster veel op de tracklijst. Wellicht om het formidabele succes van Baby Talk, In de lage landen althans [#2 in België/Vlaanderen]. Alhoewel er wordt beweerd dat track 1 en 4 enorm veel gedraaid werden in het Amerikaanse nachtleven.

Ik had des tijds altijd een voorgevoel dat er iets niet klopte, het kwam synthetisch over. Er zullen veel luisteraars zijn, die direct opmerkten dat dit verdacht sterk leek op Into the Groove. Beetje Madonna-Regina uiterlijk erbij, vergelijkbare zangstem, melodieën, een titel die iets weg heeft met Baby Love. Ondanks dat ik niet kon ontdekken van welk Madonna album de échte into the groove vandaan kwam, bleek het bij een soundtrack te horen van een Madonnafilm waarvan ik nog nooit gehoord had. Echter was, into the groove zo'n enorme hit, dat je Desperately Seeking Susan daarvoor niet eens gezien had hoeven hebben. ...en, en, die daar uiteindelijk niet eens opstaat, kan het nog verwarrender?

Dit maakte de 1980s heel kenmerkend, we waren niet in staat om over de hoge omheining te kijken wat er zich afspeelde in de VS, het Verenigd Koninkrijk of Australië waar ze in onze gedachten veel verder waren dan wij, en dat maakte Nederland zo piepklein. Om iets te weten te komen wat je zou willen hebben, dan moest je eerst de tijdschriften en kranten maar kopen om daar achter te komen. Een aandachttrekkende sticker met daarop no1 hit in Amerika bleek dus uiteindelijk een verwijzing naar de hoogste positie in de dance club billboard, niet de billboard hot 100!

en zo bleek mijn vermoeden toch juist. Baby Talk is een cover van Greg(g) Brown uit 1984, wel dusdanig verbouwd, alsnog drijvend op Madonna's Groove. Waarom doen ze daar altijd zo geheimzinnig over alsof we dat nooit mogen weten, het staat met de kleinste lettergrootte aan de rand van de hoes, soms nog wel eens ondersteboven en nooit eens een dieedjee die ons inlicht waar we nou naar hebben geluisterd, als ze dan toch elke keer door die nummers blaffen zodat je het nooit kon tapen, zeg dan eens, HEEEE JONGENS EN MEISJES DAAR HEB JE ALISHA WEER MET HAAR GROTE HIT, WIST JE DAT HET GEBASSEERD WAS OP EEN ORIGINEEL, VAN DIE EN DIE VAN EEN JAAR EERDER... [dat verkoopt niet].