Momus - The Little Red Songbook (1998)

geen stemmen

Label: Cherry Red

1. Old Friend, New Flame (2:06)
  2. MC Escher (3:32)
  3. Who Is Mr. Jones? (2:10)
  4. Harry K-Tel (2:05)
  5. Lucretia Borgia (2:51)
  6. How to Sport an Invert (1:42)
  7. Everyone I Have Ever Slept With (2:42)
  8. Born to Be Adored (4:15)
  9. Coming in a Girl's Mouth (1:34)
  10. What Are You Wearing? (5:32)
  11. The New Decameron (1:43)
  12. Walter Carlos * (2:18)
  13. The Symphonies of Beethoven (4:13)
  14. Tragedy and Farce (2:38)
  15. Miss X, an Ex-Lover (2:09)
  16. A White Oriental Flower (4:48)
  17. Some Mistranslations * (2:02)
  18. The Ugly Sister * (1:04)
  19. Welcome to My Show Trial * (6:03)
  20. Old Friend, New Flame (Karaoke) (2:04)
  21. Tragedy and Farce (Karaoke) (2:37)
  22. The New Decameron (Karaoke (1:44)
  23. Coming in a Girl's Mouth (Karaoke) (1:34)
  24. Miss X, an Ex-Lover (Karaoke (2:08)
  25. Harry K-Tel (Karaoke) (2:05)
  26. Who Is Mr. Jones? (Karaoke) (2:18)
  27. Walter Carlos (Karaoke) * (2:18)
  28. How to Spot an Invert (Karaoke) (1:42)
  29. The Symphonies of Beethoven (Karaoke) (4:08)
avatar van divart
Schijnt niet de beste van Momus te zijn. Ik ken er maar een paar nummers van dus kan er nog niet over oordelen. Maar de teksten zijn absoluut Momusiaans. Filosofies, grappig. Het nummer MC Esher, bijvoorbeeld, gaat over het feit dat Esher met zo'n naam beter een rapper zou kunnen zijn.
Momus kwam met dit album in grote problemen. Na eerder aangeklaagd te zijn door de bandenfabrikant Michelin (over het nummer Michelinman op Hippopotamus, waarin het Michelinmanntje figureert als sexdoll), werd hij bij dit album aangeklaagd door Wendy Carlos. Carlos, in de jaren zestig bekend geworden door als eerste de Moog synthesizer succesvol te gebruiken, en later bekend geworden als componist van onder andere de soundtrack van A Clockwork Orange. Deze Carlos heette vroeger Walter Carlos maar na een operatie werd het Wendy Carlos. In het nummer "Walter Carlos" laat Momus door middel van tijdreizen (na sex zijn favourite onderwerp) Wendy terugkeren in de tijd en trouwen met Walter.
Een mooi, lief en grappig gegeven, maar Carlos vond het niet zo grappig en won de door haar aangespannen rechtzaak. De twee versies van "Walter Carlos" werden van het album gehaald (en vervangen door drie! nieuwe nummers waaronder "Welcome to my Show Trial").
Om de kosten van de rechtzaak en schadevergoeding te betalen kwam Momus met het idee om in twee weken tijd 30 mensen en bedrijven te vinden die het welk leuk vonden als er over hun geschreven werd. Hier moest men wel elk duizend pond voor neerleggen. De actie werd een succes en resulteerde in het volgende album "Stars Forever".
Op "The little red songbook"staat ook nog een karaoke wedstrijd. De winnaars hiervan staan vervolgens ook op "Stars Forever".