Move Your Body (1990)

Pop / Dance
Label: EVA

1. Rob 'N Raz & Leila K - Got to Get (4:27)
  2. Sydney Youngblood - Sit and Wait [Stationary to Stationary Mix] (7:04)
  3. Soul II Soul - Get a Life [Club Mix] (4:29)
  4. Neneh Cherry - Inna City Mamma [Completely Re-recorded Extended Version] (6:28)
  5. Inner City - Whatcha Gonna Do with My Lovin' (4:13)
  6. Lisa Stansfield - All Around the World [Around the House Mix] (6:04)
  7. Adeva - I Thank You [Original Club Mix] (5:05)
  8. K.Y.Z.E - Stomp, Move, Jump, Jack Your Body [Combat Mix] (3:39)
  9. Steady B - Going Steady [Extended Remix] (5:09)

met DJ Tat Money en E. Jones

10. Mr. Lee - Get Busy [Club Mix] (6:08)
  11. Big Fun - Can't Shake the Feeling (3:33)
  12. Taylor Dayne - With Every Beat of My Heart (4:20)
  13. Kiss AMC - A Bit Of... [12" Mix] (5:56)
  14. Oh Well - Oh Well [Extended Mix] (5:05)
Ik kwam deze (en de rest van de reeks, er zijn er nog een aantal die nog niet op MuMe staan) voor een habbekrats tegen en kon ze niet laten liggen...

Zit nu te luisteren en ben eigenlijk best wel verrast. Had verwacht dat dit een Turn up the Bass-achtige verzamelaar zou zijn, maar er is hier steeds gekozen voor aangename remixen en vaak ook de complete versies. Qua sfeer is het veel meer downtempo dan de TutB-reeks. Moet zeggen dat het me erg bevalt.

Alleen dat nummer van Steady B, dat is me toch iets te slijmerig.

Harco
Is dat nummer van Steady B dezelfde versie als deze?

avatar van pureshores
1.Rob 'N Raz & Leila K - Got to Get (4:27)-introductie van Leila K, typisch geval van kneuterigheid en beginaanpak van dance zonder euro achtig te klinken

2.Sydney Youngblood - Sit and Wait [Stationary to Stationary mix] (7:04)-korte carriere van Sydney Youngblood bracht 2 monsterhits voort, dit is een extended version, nummer hoor je eigenlijk nooit meer, If only I could komt nog heel zelden wel eens voorbij

3.Soul II Soul - Get a Life [Club mix] (4:29)-1 van de grote hits van dit collectief, deze club mix borduurt voort op het origineel inclusief kindertjes

4.Neneh Cherry - Inna City Mamma [Completely Re-recorded Extended Version] (6:28)-dit is de single versie die inderdaad totaal niet op de Raw like Sushi album versie lijkt. Neneh Cherry komt beter tot haar recht wanneer zij zingt, want haar rap hier vind ik toch niet echt sterk, al past het wel binnen het geheel van het nummer. Opmerkelijk dat de 4 singles van RLS alle 4 met gemak top 10 hits werden

5.Inner City - Whatcha Gonna Do with My Lovin' (4:13)-hier neemt Inner City gas terug en komt met een classic feel nummer met een mooie zwart wit clip. Het is geproduceerd door David Morales en de 8 minuten durende Def mix is misschien nog wel lekkerder

6.Lisa Stansfield - All Around the World [Around the House mix] (6:04)-Dit nummer heb ik altijd toch maar redelijk simpel gevonden, ze heeft mooiere

7.Adeva - I Thank You [Original Club mix] (5:05)-alle beginnummers van Adeva (I thank you/Warning/Respect) lijken een beetje op elkaar, nog van die simpele drums van de begindagen van de house

8.K.Y.Z.E - Stomp, Move, Jump, Jack Your Body [Combat mix] (3:39)-die ken ik niet

9.Steady B - Going Steady [Extended Remix] (5:09)-en die ook niet
met DJ Tat Money en E. Jones

10.Mr. Lee - Get Busy [Club mix] (6:08)-guilty pleasure, kermismuziek

11.Big Fun - Can't Shake the Feeling (3:33)-zo'n megamislukt SAW groepje uit de categorie zeer fout

12.Taylor Dayne - With Every Beat of My Heart (4:20)-in de slipstream van Tell it to my heart heeft Taylor Dayne een hoop singles uitgebracht die allemaal geen potjes braken, pas in 93 pakte ze weer een (cover) hit mee

13.Kiss AMC - A Bit Of... [12" mix] (5:56)-altijd een irritant nummer gevonden

14.Oh Well - Oh Well [Extended mix]