Wolfchant - A Pagan Storm (2007)

Duitsland
Label: CCP

1. Growing Storms (1:55)
  2. A Pagan Storm (4:55)
  3. The Path (3:49)
  4. Midnight Gathering (3:31)
  5. A Wolfchant from the Mountain Side (5:06)
  6. Guardians of the Forest (3:28)
  7. Winterhymn (6:50)
  8. Stärken Trunk aus Feindes Schädel (5:44)
  9. Voran (5:27)
  10. Feuerbringer (4:31)
  11. The Axe, the Sword, the Wind and a Wolf (5:12)
clutch
Dit is denk ik iets waar je van moet houden: Blackmetal samenhangend met Pagan Folk Metal, en ik houd ervan!

Geweldige blackmetalkrijsen van Lokhi en ruwe, epische gitaar riffs (de akoestische stukjes die op het vorige album nog te horen waren zijn weg gelaten) worden uitstekend gecombineert met middeleeuws aandoende melodieen met behulp van o.a. akkordeon en mondharmonica.
Geweldig hoe agressie wordt gecombineerd met haast blij aandoende, middeleeuwse melodieen. Dit album neemt je mee ergens naar een plek in een andere tijd, ver van de bewoonde wereld, ergens in een enorm bos ofzo.
Enige minpunt is dat het enigszins een beetje eentonig is, maar de nummers ziiten uitstekend in elkaar, heerlijk om naar te luisteren.

Tja, wat kan ik nog meer zeggen.. Das album ist toll!

Absoluut aan te raden dus voor mensen die van black/folk metal houden!

avatar van bennerd
clutch schreef:
...

Zo een beetje als Borknagar?

clutch
Je zou ze enigszins kunnen vergelijken omdat ze allebei blackmetal met folkmetal combineren, maar ik vind ze wel allebei een andere stijl hebben.

avatar van Devoo
Erg goed inderdaad! Erg episch aanvoelende riffs, en grootste melodieën. Goed album, dat is zeker. Ik mis wel twee songs, maar zal deze nog eens proberen appart te downloaden.