Oomph! - Ritual (2019)

Duitsland
Rock / Metal
Label: Napalm

1. Tausend Mann und ein Befehl (4:19)
  2. Achtung! Achtung! (3:37)
  3. Kein Liebeslied (3:36)
  4. Trümmerkinder (4:20)
  5. Europa (4:25)

met Chris Harms

6. Im Namen des Vaters (3:56)
  7. Das Schweigen der Lämmer (3:49)
  8. TRRR - FCKN - HTLR (3:32)
  9. Phönix aus der Asche (4:22)
  10. Lass' die Beute Frei (4:13)
  11. Seine Seele (4:09)
  12. In der Stille der Nacht * (4:14)
  13. Lazarus * (4:39)
  14. TRRR - FCKN - HTLR [Lord of the Lost Remix] * (3:22)
avatar van LinkinPark90
Ritual, het dertiende album van Oomph!

Deze band was verantwoordelijk voor het ontstaan van de Neue Deutsche Härte. Heel wat bands vermelden Oomph! als een grote invloed (bijvoorbeeld Rammstein). In hun thuisland Duitsland is de band wel goed gekend, in Vlaanderen en Nederland jammer genoeg niet zo gekend.

Ik heb het album op de releasedag, vorige week vrijdag gekocht. Opnieuw weet de band te vernieuwen en brengt nu hun hardste, donkerste album sinds jaren uit. Opener en leadsingle ‘Tausend Mann und ein Befehl’ is hiervan een mooi voorbeeld. Ook ‘Kein Liebeslied’ knalt uit de versterkers. De zanger Dero Goi klinkt ook agressiever dan op de voorgaande platen.

Met de nummers ‘TRRR - FCKN – HTLR’ en ‘Europa, Stirb langsam’ gaan ze de controversie niet uit de weg en schrijven ze kritische teksten over de huidige maatschappij.

Ook nummers zoals ‘Trümmerkinder’, ‘Das Schweigen der Lämmer’ en ‘Lass' die Beute frei’ mogen er zijn.

Fijne plaat en de eerste 2019 release die ik geluisterd heb.

avatar van notsub
Gisteren speelden ze live in Drachten en Oomph! maakte er een lekker uitbundig feest van. De muziek zit vol energie en de opzwepende ritmes kwamen live helemaal tot leven. Dit laatste album Ritual laat een band horen, waarvan het vuur nog lang niet gedoofd is. Het klinkt hard en bevlogen. Tekstueel zoekt Oomph! niet de gemakkelijkste weg, met name als het over politiek of religie gaat. Ook in het verleden was dit regelmatig het geval en het hoort gewoon bij de band. Dit nieuwe album biedt muzikaal niet veel nieuws, maar bruist van begin tot eind!