Vetrar Draugurinn - Hinterlands (2019)

Label: Painted Bass

1. Hinterlands (6:05)
  2. I Am (5:49)
  3. Second (4:11)
  4. The Wolves at Our Door (4:05)
  5. Mother of Northern Skies (4:22)
  6. Death Will Come for Us (5:09)
  7. Forever Locked Within (7:27)
  8. The Narrow Path (6:47)
  9. Wanderer (4:30)
  10. Bleak Earth (4:43)
  11. Twelfth Night (6:29)
avatar van notsub
De IJslandse bandnaam doet me wat vreemd aan en is wat misleidend, het gaat hier immers om een project van eigen bodem. Eric Hazebroek komt uit SoP en de zangeres Marjan Welman kennen we uit Autum. De muziek op deze CD is wel wat steviger dan beide genoemde bands en neigt meer naar doomy melancholische metal. Marjan komt het best uit de verf in de rustige stukken, als in het afsluitende Twelfth Night. Op vol vermogen gaat de muziek richting bijvoorbeeld Paradise Lost, maar zonder de klasse die daarbij hoort. Zo klinkt deze CD grotendeels helaas erg gemiddeld, een enkele uitschieter daar gelaten.