Steve Hillage - Open (1979)

Label: Virgin

1. Talking to the Sun * (6:00)
  2. 1988 Aktivatior * (2:28)
  3. New Age Synthesis (Unzipping the Zype) * (8:52)
  4. Healing Feeling * (6:06)
  5. Earthrise (8:35)
  6. Open (5:17)
  7. Definite Activity (4:43)
  8. Getting Better * (2:59)
  9. Day After Day (6:19)
  10. Getting in Tune (3:15)
  11. Don't Dither Do It (5:05)
  12. The Fire Inside (6:14)
avatar van Halley23
Punk én funk en een aparte uitvoering van Getting Better van de Beatles. Valt best van te genieten.

avatar van willemmusic
Heb ik op vinyl, maar doorzichtig! Kleurloos transparant! Sprekend die gegroefde ronde plastic flappen die je op je raam kon stickeren en een zogenaamd hallucinerend grootbeeldeffekt gaven.
Daar moet je nu echt een dolgetripte hippie voor zijn om het op zo'n manier uit te brengen: geen nummer is bij het begin te vinden, de plaat is versleten voor je er erg in hebt, als je niet oplet ben je hem zo kwijt en dan kun je hem haast niet terugvinden!

Joy
als hillage iets niet is is het wel een dolgetripte hippie

vakmuzikant, dat zeker

avatar van willemmusic
Jammer, dat je geen vreugde aan mijn schrijfsel kunt beleven...

De enige "vooruitgang" op dit album is meer sfeer, meer synths, minder gitaar en minder interessante ideeën, zoals in zijn eerdere sfeercomposities. Dit album mag zijn tijd vooruit zijn, wie de pest heeft aan de jaren 80 in het algemeen en de zielloze muziek uit dat decennium in het bijzonder (Metallica en Fates Warning zijn uitzonderingen) moet dit vermijden.
Hillage kan nog steeds gitaar spelen - daarom meer dan een halve ster.

avatar van YoG
YoG
Joy schreef:
als hillage iets niet is is het wel een dolgetripte hippie

Dan heb je 'm nog nooit bij System 7 gehoord? Dol en getript zijn dan de eerste dingen die bij mij opkomen

Evenzeer toepasbaar op Rainbow Dome Musick. Ik vind System 7 een logische stap.

Lang geleden op vinyl gekocht met opengewerkte hoes. In het begin had ik er niet zoveel mee. Maar gaandeweg de jaren ben ik de plaat toch wel meer gaan waarderen. Heerlijk die synthesizer sequencers en bliebjes. Maar zijn gitaarstijl is ook heel herkenbaar. Prima plaat.