Shadow Age - Shadow Age (2018)

Label: Play Alone

8. Volant (4:54)
  9. I Love You (2:27)
  10. Diminished (4:16)
avatar van Manfield
Reign en In Snow zijn twee fijne post-punk tracks.

avatar van Alicia
Misschien ben ik iets te streng met maar 3 sterren. De belangrijkste reden hiervoor is dat ik ook hier de galm op de zang (én de gitaren) niet echt mooi vind. Bovendien zijn de liedjes niet zo bijzonder sterk. Misschien nog eens voor de vierde keer opzetten? Hoewel dat laatste eigenlijk voor mij wel een veeg teken is. Er komt ook zoveel moois uit de laatste tijd en daar wil je dan toch liever je tijd in steken.

Jean-Maurice
Klinkt op het eerste gehoor helemaal niet verkeerd. Een 'moderne/retro Danse Society' is mijn eerste associatie. Er zit inderdaad wel veel galm op waardoor het wat 'rommelig' klinkt maar misschien is dat ook de bedoeling van de band? Beginnende bandjes hebben nu eenmaal niet de financiële middelen om een dure studio af te huren laat staan een goede geluidstechnicus. Heeft op deze manier ook wel wat weg van de oude punkgedachte nietwaar!

avatar van Manfield
Ik vind die galm op zowel zang als gitaar wel wat hebben. Inderdaad wat rommelig, maar wat geeft t...

Manfield schreef:

Ik vind dit ook wel wat hebben. Het hoeft voor niet allemaal zo 'gelikt' geproduceerd te zijn. Ben nu naar hun bandcamp aan het luisteren. Mijn eerst indruk is goed.

avatar van Alicia
Natuurlijk geeft het niks. Het zal inderdaad wel de bedoeling zijn! Een stijl waar je van houdt of niet. Je kan tegenwoordig in je eentje op je slaapkamertje al prachtige geluiden aan elkaar knopen. Maar ik vind dit geluid niet echt mooi!

avatar van Manfield
Dat geeft natuurlijk ook niks

Alicia schreef:

Dan begrijp ik ook waarom je niks van The Danse Society hebt. Dit lijkt er wel wat op qua sfeer. Over smaak valt inderdaad niet te twisten, het 'pakt' je of niet. Je hoort wel dat ze geen goede geluidstechnicus hebben hier. Ik denk inderdaad dat dit op een slaapkamertje is opgenomen.

Psies!