L.E.J - En Attendant L’album (2015)

1 stem

3. Le Mojo (3:09)
  4. Jimmy (3:55)
  5. Summer 2015 (3:22)
  6. Survivor (3:04)
  7. El Dulce de Leche (3:44)
  8. Get Lucky (3:48)
  9. La Dalle (3:23)
  10. Seine-Saint-Denis Style (3:08)
  11. Hip Hop Mash Up (3:00)
Een ongelooflijk leuk album van deze drie Franse meiden, die elkaar hebben leren kennen op het conservatorium. Enkel waren ze niet enkel geïnteresseerd in klassieke muziek, maar ook elektronische muziek en hip hop stroomden door hun aderen. De cello is belangrijk en dat is ook te horen op dit cover album. Zang een beetje a la Laïs, altijd een herkenbare cello en minder folk achtig dan ed Belgische groep. Nu kende ik niet alle covers, er zitten ook een aantal Franse bij, maar het geheel klinkt erg verrassend. Ze zingen mooi (iets minder mooi dan Laïs), maar het is bijzonder energiek.
Hanging Tree bekend uit de Hunger Games wordt bijzonder stijlvol neergezet. Het tweede nummer Can't Hold Us van Machlemore and Lewis (ik kende het nummer niet) klinkt heerlijk. Le Mojo is volgens mij van de Franse artiets 'M', maar klinkt ook weer prima. Daarna 'Jimmy' van Mojarity, een beetje een americana nummer, maar weer prima naar eigen hand gezet. 'Summer 2015' was een ongelooflijke zomerhit in Frankrijk (nummer 1), 'Get Lucky' is natuurlijk overbekend. La Dalle zou zomaar een Stromae nummer kunnen zijn, duidelijk door hem geïnspireerd. De laatste twee nummers vind ik zelf wat minder, komt misschien ook wel wat doordat ik onvoldoende op de hoogte ben van de hip hop uit Frankrijk (en dat wil ik zo houden...)
De plaat heet 'En attendant l'album' : we wachten op het album, dat betekent dat L.E.J. van plan is om ook een album uit te geven met eigen nummers. Dat is intussen ook uit, staat ook op Music Meter.
Deze cd gevonden bij een tweedehands zaak in Frankrijk, kende het niet maar het is zomaar een ideale begeleider op de peages komende zomer. Zeker de mooie zang met cello maakt het zeer speciaal. Een aanrader.