The Legendary Pink Dots - The Lovers (1984)

Electronic / Rock
Label: Ding Dong

1. MMMmmmmmmmmmm..... (5:13)
  2. Geisha Mermaid (3:11)
  3. The Heretic (3:16)
  4. Jungle (9:01)
  5. The Lovers, Pt. 1 (5:50)
  6. Silverture (1:26)
  7. Flowers for the Silverman (7:44)
  8. The Lovers, Pt. 2 (7:04)
  9. Curious Guy * (5:35)
  10. Premonition 16 * (11:29)
avatar van Aazhyd
Samengesteld uit live-opnames en VPRO-radio optredens, op de CD aangevuld met de single Curious Guy / Premonition 16.

De live nummers klinken erg fris en helder en tonen aan dat de Pink Dots een uitstekende live band zijn.

Betere nummers:
* Mmmmmmm
* Lovers, part 1
* Premonition 16

Blobber
Prima plaat, een kant live een kant studio, van de live kant vind ik Mmmmmm een uitschieter, "It's neat to be a carnivore!"
Op kant twee is dat uiteraard The Lovers Pt2 met een huiveringwekkende vioolsolo van Patrick Q Paganini en schitterende ingehouden zang van Edward Ka-Spel en een prachtige tekst over een verbroken relatie.

avatar van Alicia
Wat? Neo-klassieke muziek? Interessant! Of nee... toch geen klassieke muziek! Maar die viool is ook zo prachtig en niet vergeten die heerlijke piano! Nummers als The Lovers pt.1 en vooral pt.2 zijn daarom alleen al top!

Een enkele keer moest ik dus een snelle blik op dat schermpje werpen om te kijken of de muziek die ik hoorde nog wel klopte met de afspeellijst van mijn keuze. Op zo'n moment vroeg ik mij dan ook werkelijk af waar ik naar zat te luisteren.

Waar ze dan ook mee bezig zijn, de geluiden van dit muzikaal uiterst creatieve psychedelische rock/pop gezelschap klinken soms wel heel erg fraai. En soms is het ook wel even slikken. Dan denk je: daar gaat iets 'mis'! Maar dat is nu juist het leuke aan The Legendary Pink Dots! Ze durven tenminste af en toe op een leuke manier 'buiten de lijntjes' te kleuren om even later toch weer op hun enorm muzikale pootjes terecht te komen!

Mooie (her)ontdekking!

De muziek in the lovers is later gebruikt door Ka Spel in het nummer the flesh parade. Dat was mij niet opgevallen maar ook lang geleden dat ik dit album geluisterd heb.

avatar van Rainmachine
Voor mij een absolute 80's klassieker, het voert je naar hemelse sferen als je in de juiste stemming bent. Blijft een bijzonder vehicle dit ambitieuze Legendary Pink Dots vehicle van Edward Ka-Spel, zeer intrigerend maar niet altijd even gemakkelijk te bevatten. Onwerkelijk en mooi en onheiilspellend en duister zijn de termen die bij mij als eerste opkomen. Ik blif een vreselijk zwak voor dit album hebben en dat komt vooral door de The Lovers Pt2 en het prachtige vioolspel.

avatar van Nitsfan
Rainmachine schreef:

Zal ik deze klassieker dan ff omhoog halen? En in één moeite door ook de waardering? Dit is toch tijdloze kwaliteit zeg! Oh, wat mis ik de viool van Patrick Q. Paganini (alias Patrick Q. Wright) als ik dit hoor! Ook de saxofoon van Niels van Hornblower (alias Niels van Hoorn) trouwens (die kwam er n.b. veel later bij).
Anyway: Sing While You May! It may not be for long...