The Legendary Pink Dots - Brighter Now (1982)

Electronic / Rock
Label: In Phaze

1. Red Castles (3:28)
  2. Louder After 6 (5:07)
  3. The Wedding (4:07)
  4. Apocalypse Then (7:24)
  5. Legacy (3:18)
  6. City Ghosts (5:43)
  7. Hanging Gardens (6:15)
  8. Soma Bath (3:48)
  9. Premonition 4 (5:19)
avatar van Aazhyd
Hun eerste CD, samengesteld uit opnames die al op tapes circuleerden. Je hoort hier het typische Pink Dots geluid al duidelijk. En natuurlijk de onnavolgbare lyrics van Edward Kaspel.

De meeste nummers zijn tamelijk poppy, op latere CD's gaat dat er steeds meer af. Ook is de produktie niet denderend. Ook dat verandert op latere CD's.

Beste stuk is The Wedding, waarbij Kaspel slechts begeleid wordt door een repeterend pianodeuntje. Hierin vertelt Kaspel het verhaal van een oplichter, die dames om hun geld trouwt.

Wie bekend wil worden met de Pink Dots, kan beter ander werk kiezen. Niettemin geen slechte plaat.

Blobber
Best een aardige debuutplaat, met meteen al het typische LPD geluid.
Beste nummers vind ik "legacy" omdat het een typisch poppy LPD nummer is, en "Soma Bath" vanwege de tekst die zijn schaduw vooruit werpt naar het meesterwerk "Stoned Obituary"dat op "Curse" staat en de duivelse zang van Edward Ka-spel aan het eind dat in totaal contrast staat tot "legacy" of "The Wedding", waar hij juist een veel milder stemmetje opzet.Al met al nog steeds een goede LPD plaat.