Pig Destroyer - Phantom Limb (2007)

Label: Relapse

1. Rotten Yellow (1:40)
  2. Jupiters Eye (1:29)
  3. Deathtripper (1:04)
  4. Thought Crime Spree (2:17)
  5. Cemetery Road (0:50)
  6. Lesser Animal (1:12)
  7. Phantom Limb (1:38)
  8. Loathsome (4:04)
  9. Heathen Temple (3:30)
  10. Fourth Degree Burns (1:28)
  11. Alexandria (3:03)
  12. Girl in the Slayer Jacket (3:26)
  13. Waist Deep in Ash (2:36)
  14. The Machete Twins (3:02)
  15. [Untitled] (7:26)
bro
ken pig destroyer maar heeeel vaag. misschien wordt het met dit nieuw album eens tijd ze na te checken.

Zeker doen! Ben er de laatste twee weken helemaal aan verslingerd geraakt. Heeft ook met het feit te maken dat ik hem op lichtblauw vinyl heb kunnen bemachtigen, schitterend om te zien draaien.
Even serieus, als grindcore je ding is moet je dit echt eens checken. Ook omdat er veel variatie in deze plaat zit, het is vuil vettig en tegelijkertijd toch ook weer catchy (ai ) en ook niet te versmaden zijn de immens vette breaks.
Met andere woorden, een aanradertje.

bro
deze cd heerst simpelweg !! nogtans ben ik niet de grootste fan van grindcore maar kom. dit is niet pure grindcore volgens mij. ze hebben wel wat andere invloeden van andere extreme metalgenres.
4.5* mss 5*

bro
ah, ik ben er helemaal verslingerd aan geraakt. verdient een top 10 plaats. helemaal op het einde is ie ietstwat minder maar zeker nog goed genoeg

avatar van Dr-Gonzo
Wederom een ijzersterke plaat van Pig Destroyer. Vooral de toename van aantal low-tempo stukken vind ik een aanwinst. Op de een of andere manier blijven veel nummers daardoor redelijk 'makkelijk' in het gehoor liggen, ondanks dat de muziek vreselijk hard is. En de rest van de tijd rammen ze er gewoon ongenadig hard op los. 'Vuil vettig' vond ik inderdaad wel een goede omschrijving, maar ook: gewoon lekker

avatar van Dr-Gonzo
Deze moet heel snel naar 5* sterren. Ik blijf het verbazingwekkend vinden hoe deze gasten het voor elkaar krijgen om zulk geweld zo lekker te laten klinken. Alles wat je moet weten over deze plaat wordt samengevat in de twee beste en langste nummers halverwege de plaat: Loathsome en Heathen Temple.
Ik ben nu al benieuwd naar de volgend PD-plaat...

bro
preciés wat ik ook denk, dr-donzo

avatar van Dr-Gonzo
beetje uitgekeken op de plaat, bro?

bro
jah, helaas wel na 4 maandjes ben ik hem toch wat beu. mij kennende zal hij later wel weer op 4.5* komen als ik hem nog eens opleg na lang niet meer gehoort te hebben maar 5*...daarvoor is hij net niet goed genoeg voor.
hoe dan ook, 4* is ook nog altijd helemaal niet slecht, niet?

KCFM
Wat een lekkere plaat, nog maar 2 keer geroteerd en ik mag hem al bijna op een 4 en halve ster zetten!
...
Uitschieters zijn zeker Girl in the Slayer Jacket & The Machete Twins met name de teksten .

en als de 14 nummer je de oren nog niet hebben af ge-grind, mag je nog lekker genieten van de outro / track 15. Waar ze een stukje Ray Price laten horen met krekels e.d., Wat ik zelf wel erg komisch vond van de cop killers.

Trouwens vergeet de intro niet die het allemaal compleet maakt.

Woutjinho
waarom staat hier niet de goede cd front?
ik heb thuis een hele andere liggen

bro
hé ja, ik ook. het was me nog niet eens opgevallen.

avatar van Mr. Niceguy
Ja, ik heb ook een andere, die met de blauwe dame.

(Is trouwens ontworpen door dezelfde man van de CD-covers van Baroness. En die is eveneens de zanger van Baroness, als ik me niet vergis.)

bro
mij wel maar jaah, je kent dat he.

bro
Dit is hem in het geheel, btw. Voor en achterkant. I like it! Net zoals de cd. Nooit spijt van gehad deze gekocht te hebben. (Al twijfelde ik wel enorm op het moment zelf. Grindcore, weetjewel...) Heeft vandaag nog maar eens opgelegen. En nog steeds vind ik de Untitled eindtrack zo geweldig om van al dat gestorm te bekomen. Ik luister dat nummer altijd uit, zonder dwang, alsof het ook slechts 2 minuten duurde zoals de rest van de plaat.

avatar van ASman
Geraakte hier niet echt in. Nadat ik Cattle Decapitation's geweldige "Monolith For Inhumanity" had beluisterd, dacht ik ook meteen daarna maar wat Pig Destroyer mee te pikken. Afgaande op dit album en "The Book Burner" staat Pig Destroyer voor mij toch nog een rangetje lager op de Deathgrind-pikorde dan Cattle Decapitation. Ik prefereer gewoon de maniakale metalen riffs en brute blastbeats van CD tegenover de (mijn inziens) meer op punk georiënteerde sound van Pig Destroyer. Daarbij vind ik Travis Ryan van Cattle Decapitation een betere en bovenal meer veelzijdige vocalist dan die van Pig Destroyer.

avatar van ASman
Heb eens een gok gewaagd en een paar albums op cd gekocht die globaal gezien goede kritieken krijgen, maar waar ik op het eerste gehoor geen grote fan van was. Zo heb ik mij ook deze "Phantom Limb" aangeschaft en heb ik het (ondertussen al meermaals) via de cd-speler beluisterd. Waar ik hier eerst niet inkwam, vind ik hem na 2 verdere luisterbeurten helemaal geweldig. Plots hoorde ik ook veel andere invloeden in deze band, onder andere de soms zelfs bluesy aandoende groove-riffs of de invloeden uit filmklassiekers uit voornamelijk het griezelgenre (iets wat ze subtieler en beter doen dan Aborted). Speciale vermelding ook voor dat zalige country-nummertje in de hidden track

Gaat van 2,5* naar 4*

avatar van B.Robertson
Heb deze onlangs ook op de gok gekocht (King Kong records) en ben er na twee luisterbeurten wel enthousiast over. Goed geproduceerd, lekker in het gehoor en afwisselend. Mooie hoes met het logo op het cd-doosje gedrukt. Moest vroeger erg aan Pig Destroyer wennen op de 'Contaminated' compilaties van Relapse. Vorig jaar een ander album van aangeschaft en nu dus 'Phantom Limb'. Dat laatste 'chill-out' nummer had overigens van mij weer niet gehoeven, al zie ik de aardigheid van dat country-liedje wel in. Er zijn ook bands (Noisear) die hun albums afsluiten met wat noise. Dan dit liever.

avatar van Lau1986
Wat een heerlijke mokerharde plaat, waar voldoende ruimte is voor afwisseling zonder dat ze de grind verliezen. Lekkere plaat.